Reactie NAJK-voorzitter op commotie rondom nieuwsbericht brief LNV

Er is commotie ontstaan over ons persbericht welke gaat over de brief van LNV die gisteren is verschenen. Namens NAJK geeft voorzitter Roy Meijer een reactie. 

“Het enige wat NAJK heeft proberen te duiden, is dat de overheid ons inziens beweegt in haar stikstofbeleid. Niets meer dan dat. Als gevolg hiervan ben ik door verschillende collega boeren benaderd en dat is heel goed. Net als iedereen die mij benaderd heb ik ook een familiebedrijf. Ons bedrijf bevindt zich vlakbij een Natura 2000-gebied op straal van 750 meter. Ook ik maak me enorme zorgen over de toekomst van ons bedrijf en natuurlijk die van de sector. Ik kan het bijzonder waarderen dat iedereen zich rechtstreeks tot mij wendt, omdat ze bezorgd zijn over onze gezamenlijke toekomst. Dat zijn we allemaal, schouder aan schouder en dat blijft ook zo. Het doet mij enorm verdriet dat er collegaboeren zijn die twijfelen aan mijn integriteit, want dat is het laatste wat ik te grabbel wil gooien. Ik zet mij dag en nacht in voor een toekomst van jonge boeren en tuinders.”

Roy Meijer

Voorzitter NAJK