Wat deed NAJK voor jou in juli en augustus?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, de achtergrondinformatie en gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden. Daarnaast ontwikkelen we trainingen en cursussen, regelen we winacties en behartigen we jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in juli en augustus? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

 • Begin juli heeft de communicatieafdeling van RVO agro een werkbezoek gebracht aan het akkerbouwbedrijf van een FAJK-bestuurde. De ochtend begon met een presentatie over het bedrijf, waarna onze dagelijks bestuurder Hilde Coolman meer uitleg gaf rondom NAJK.
 • NAJK organiseerde in de eerste twee weken van juli vijf ledenbijeenkomsten door heel Nederland. Tijdens deze regiobijeenkomsten gaven NAJK-voorzitter Roy Meijer, dagelijks bestuurder Harold Overmars en algemeen secretaris Neline Both de achterban achtergrond en context van het proces rondom het Landbouwakkoord.
 • Omdat dagelijks bestuurder Peter Meedendorp is verkozen tot voorzitter van de Europese Raad voor Jonge Boeren (CEJA), de Europese koepel van NAJK, zal hij een aantal taken binnen zijn NAJK-portefeuille neerleggen. NAJK ging deze zomer dan ook op zoek naar een aanvullende portefeuillehouder internationaal. Hierover later meer!
 • Naar aanleiding van zijn nieuwe titel stond onze portefeuillehouder internationaal, Peter Meedendorp, met een artikel in de Boerderij en de Nieuwe Oogst.
 • Na de val van het kabinet heeft het NAJK-bestuur gezamenlijk een document opgesteld met input voor de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Hopelijk wordt het meegenomen in aanloop naar de verkiezingen in november.
 • Er werd (én wordt) de afgelopen maanden binnen het bestuur druk gesproken over het Convenant dierwaardige veehouderij.
 • NAJK is van de zomer druk bezig geweest met het opnemen van een aantal video’s rondom de workshops voor het project Boerenkansen. Houd ons YouTube kanaal en de socials goed in de gaten!
 • Onze portefeuillehouder melkveehouderij, Ruben Klein Teeselink, heeft namens NAJK, samen met zes organisaties de handen ineen geslagen om tot een visie te komen voor de toekomst van de melkveehouderij in Nederland. Lees hier de gehele visie.

Wat doet NAJK voor jou in september?

Natuurlijk zit NAJK ook in september niet stil. Houd de NAJK-site en de socials in de gaten voor het allerlaatste nieuws! Hierbij alvast een voorproefje:

 • Vanaf maandag 4 september wordt het marketing- en communicatieteam van NAJK uitgebreid. We heten Lievijn van harte welkom binnen het team!
 • September betekent weer BNDR-tijd!
 • In september gaat het nieuwe AJK-seizoen weer van start met de nieuwe seizoensgids van NAJK.