NAJK, Aeres Dronten en Nieuwe Oogst organiseren het Jonge Boeren Verkiezingsdebat

Op maandag 20 november organiseert NAJK, samen met Aeres Hogeschool en Nieuwe Oogst het Jonge Boeren Verkiezingsdebat 2023. In het debat staat de toekomst van de agrarische sector en de positie van jonge agrariërs centraal. Het debat dat plaatsvindt in Dronten zal gevoerd worden in het bijzijn van NAJK-leden en studenten van Aeres Hogeschool en is voor iedereen live te volgen.

Wie het over de toekomst van de land- en tuinbouw heeft, heeft het over de nieuwe generatie boeren en tuinders. Centraal in dit verkiezingsdebat staat de positie van de jonge boer en tuinder in tal van vraagstukken die de sector raken.

In gesprek met Tweede Kamerleden
Samen met verschillende leden van de Tweede Kamer gaan we in gesprek over onder andere verdienvermogen, ruimtelijke ordening en beschikbaarheid van grond en bedrijfsovername. De deelname van de Tweede Kamerleden Eline Vedder (CDA), Tjeerd de Groot (D66) en Harm Holman (NSC) is bevestigd. De volledige lijst met politici die deelnemen, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Livestream & Aanmelden
Het debat vindt plaats in het bijzijn van NAJK-leden en studenten van Aeres Hogeschool en begint op maandag 20 november om 12.30 uur. Het debat is voor iedereen live te volgen via deze link, maar als NAJK-lid kun je hier ook fysiek bij aanwezig zijn.

Er is een beperkt aantal fysieke plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via dit aanmeldformulier!