Vraag nu ook jouw vestigingssteun van €80.000 aan!

In april maakte het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de details van de vestigingssteun voor jonge landbouwers bekend. Vanaf vandaag is het mogelijk deze aan te vragen. Per aanvraag zal er 80.000 euro worden vrijgemaakt voor bedrijfsopvolgers.

De vestigingssteun is een (directe) financiële ondersteuning voor de opvolger bij overname van een land- of tuinbouw bedrijf en is bedoeld om jonge boeren en tuinders te helpen in de eerste jaren na de bedrijfsovername, die financieel het moeilijkst zijn. Deze regeling is opengesteld van maandag 3 juni tot vrijdag 2 augustus, mits het budget niet eerder is overschreden. Dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Informatie & voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de vestigingssteun voor de jonge boeren zijn in ieder geval de volgende punten van toepassing:

  • De jonge landbouwer dient min.16 en max. 39 jaar oud te zijn op 31 december van het aanvraagjaar
  • Je dient het bedrijf volledig over te nemen of voor meer dan 50% van de aandelen of het eigen vermogen
  • De overname moet plaatsvinden/plaats hebben gevonden vanaf 1 januari 2023
  • De standaardverdiencapaciteit moet minimaal 15.000 euro zijn
  • Je dient een bedrijfsplan aan te leveren

Lees hier de exacte voorwaarden van de regeling.

Steuntje in de rug
NAJK heeft de afgelopen jaren hard gelobbyd voor budget en een goede invulling van de vestigingssteun. “De vestigingssteun is een steun in de rug in de periode dat de bedrijven dat nodig hebben”, aldus Coen van den Bighelaar, portefeuillehouder bedrijfsovername bij NAJK. “Als NAJK hopen we dat openstelling van de regeling leidt tot meer succesvolle bedrijfsovernames en bijdraagt aan toekomstperspectief voor jonge boeren in Nederland!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *