Europese verkiezingen 2024: kies wijs!

De week vinden van 6 t/m 9 juni in Europa de verkiezingen plaats. Op donderdag 6 juni is Nederland aan de beurt. Als belangenbehartiger van de jonge boeren en tuinders hoopt NAJK dat we massaal naar de stembus gaan. Weet jij al op wie je donderdag gaat stemmen? NAJK helpt je graag bij het maken van een keuze.

Tijdens de Europese verkiezingen stemmen we voor de mensen die Nederland vertegenwoordigen in het Europese Parlement. Juist nu het in Europa zoveel over de landbouw gaat, is het goed dat er vanuit Nederland parlementsleden zijn die opkomen voor de jonge boeren! Om het maken van een keuze voor jou wat makkelijker te maken, heeft NAJK de afgelopen weken verschillende dingen georganiseerd. We zetten ze voor je op een rij.

Het Europese verkiezingsdebat terugkijken
Op woensdag 22 mei organiseerde NAJK samen met Schuttelaar & Partners, ZuivelNL en BO Akkerbouw een Europees verkiezingsdebat met als thema ‘De toekomst van agri & food’. Dagvoorzitters Amber Laan (jonge melkveehouder en HAJK-voorzitter) en Gerben Boom (dagelijks bestuurder bij NAJK met de portefeuille internationaal) leidden de gesprekken. “Tijdens de stevige gesprekken werden de verschillende standpunten van de politieke partijen goed zichtbaar, maar lukte het ook consensus te vinden. Het is goed om met deze haakjes na de verkiezingen verder het gesprek aan te gaan”, aldus onze portefeuillehouder internationaal, Gerben Boom.

Kijk het debat hier terug (vanaf 25:06 min).

NAJK vaste tafelgast in podcastserie Brusselse Oogst
NAJK en Nieuwe Oogst vertalen in de podcastserie ‘Brusselse Oogst‘ de Europese ‘verkiezingsbeloften’ naar het boerenerf. NAJK is hier een vaste tafelgast. Een tip van dagelijks bestuurder Gerben Boom in één van deze podcasts: “Laat je niet afschrikken door de lange teksten in de verkiezingsprogramma’s, gebruik wat mij betreft ‘CTRL + F’ voor de voor jou belangrijke thema’s en maak dan je keuze!”

Ondertussen staan alle afleveringen online en deze zijn hier terug te luisteren.

Gerben Boom blikt terug op verkiezingen bij Nieuwsuur
Aanstaande zondag 9 juni blikt dagelijks bestuurder Gerben Boom, samen met Diederik Samson terug op de Europese verkiezingen tijdens een speciale aflevering van Nieuwsuur.

Vanaf 21:30 uur op NPO 2 (NOS Europa kiest: De uitslagen).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *