Grasweidedag 2022

Datum 20-04-2022
Tijd 09:30 - 15:00 uur
Locatie Aeres Farms Dronten, Wisentweg 13 , Dronten


NAJK en het lectoraat Beweiding van Aeres Hogeschool Dronten organiseren op woensdag 20 april een Grasweidedag met als onderwerp: ‘De rol van gras voor de boer van de toekomst’. De Grasweidedag is bedoeld voor NAJK-leden en studenten van Aeres Hogeschool Dronten en wordt georganiseerd op Aeres Farms in Dronten. 

Tijdens de Grasweidedag volg je een aantal workshops die worden georganiseerd door verschillende toeleveranciers van de agrarische sector. Aan het begin van het weideseizoen biedt dit de gelegenheid om kennis op te doen en misschien wel direct toe te passen tijdens het weideseizoen bij jou thuis! Op de dag zelf wordt er een lunch verzorgd en is er ook genoeg tijd om bij te praten.

Programma

09:30 uur Ontvangst
10:00 uur Opening door Agnes van den Pol (lector Beweiding, Aeres Hogeschool Dronten) en Marije Klever (dagelijks bestuurder melkveehouderij, NAJK).
10:30 uur Workshop ronde 1, 2 en 3
12:45 uur Geheel verzorgde lunch
13:30 uur Workshop ronde 4 en 5
15:00 uur Afronding

Workshops en aanmelden

Dit jaar kan er gekozen worden uit twee workshoppakketten

  • Pakket 1: Aeres Hogeschool, Agrifirm, Barenbrug, Delaval en Duurzame Zuivelketen (i.s.m. NAJK en LTO Nederland)
  • Pakket 2: BoerenNatuur, ForFarmers, Limagrain, Reesink Agri (i.s.m. Vantage Agrometius) en de WUR).

De precieze inhoud van deze workshops is te lezen op de pagina van Wei & Maatschappij. Iedere workshop duurt ongeveer drie kwartier.

Aanmelden

Heb jij je nog niet opgegeven voor de Grasweidedag, maar wil je er wel graag bij zijn? Geef je dan hier op! Let op: zonder opgave kunnen we je helaas geen toegang geven.

Voor eventuele vragen kun je terecht bij de projectmedewerker ‘Wei en Maatschappij’ van NAJK: Reinder Jan Wagevoort (rjwagevoort@najk.nl).

De Grasweidedag is onderdeel van het Aeres project ‘Kennis voor grasland en beweiding’ en het NAJK project ‘Wei en Maatschappij’. Lees hier meer over het project Wei en Maatschappij.Kaart naar locatie

Kaart wordt geladen...