Kijkje bij een jonge natuurinclusieve boer – Siebe van de Crommert

Datum 26-06-2024
Tijd 19:30 - 22:00 uur
Locatie Siebe’s Kaas, Kraanmeer 15, Erp


Tussen eind april en eind mei organiseren NAJK en Wageningen Environmental Research (WEnR) vier bijeenkomsten op het erf van jonge natuurinclusieve boeren. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen jonge boeren (tussen de 16 en 35 jaar) de gelegenheid om vragen te stellen, afwegingen te delen en inspiratie op te doen bij en met andere jonge boeren. 

In gesprek met natuurinclusief ondernemer Siebe van de Crommert
Siebe van de Crommert is een jonge melkveehouder en kaasmaker in Erp, Noord-Brabant (zandgrond). Hij is biologisch, grondgebonden en constant bezig met het introduceren van nog meer natuurinclusieve elementen in zijn bedrijf zoals kruidenrijk grasland en heggen planten. Ook heeft hij een eigen kaasmakerij waar een deel van de melk wordt verwerkt. De kaas wordt in de eigen omgeving afgezet waardoor omwonenden kunnen bijdragen aan de verduurzaming van hun bedrijf. Twee jaar geleden heeft Siebe meegedaan aan het boerenversneller programma, en sindsdien heeft hij alweer heel grote stappen gezet!

Ben je benieuwd naar het verhaal en de ervaringen van Siebe? Schrijf je in voor de bijeenkomst op woensdag 26 juni.

Programma:

19:30 – 19:45 Inloop
19:45 – 20:00 Welkom
20:00 – 20:40 Rondleiding
20:40 – 21:00 Verhaal/presentatie Siebe
21:00 – 21:00 Dialoog: hoe kunnen we jonge boeren helpen om meer natuurinclusief te worden?
21:45 – 22:00 Borrel

Wat kun je verwachten?

Elke bijeenkomst vindt plaats op het bedrijf van de jonge natuurinclusieve boer. Tijdens de bijeenkomst vertelt een onderzoeker van WEnR eerst kort wat over het onderzoek Bewegen naar Natuurinclusieve Landbouw. Daarna vertelt de jonge natuurinclusieve boer over zichzelf en zijn bedrijf en neemt hij je mee op een rondleiding. Aan de hand van de presentaties en tijdens de rondleiding is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Aan het einde van de rondleiding gaan we met elkaar in gesprek over wat jonge boeren nodig hebben om te bewegen naar natuurinclusieve landbouw. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele lunch.

Meld je snel aan, want VOL = VOL!
Inschrijven voor een van deze kosteloze workshop kan via dit inschrijfformulier. Voor elke workshop is plek voor 15 deelnemers. Wees er dus op tijd bij!Kaart naar locatie

Kaart wordt geladen...