“Motiveer en win bedrijfsadvies op maat!”

Wanneer je voor een grote verandering of cruciaal punt in je professionele leven staat, is het goed om daar aandacht aan te besteden. Zo sta je misschien op het punt om het bedrijf van je ouders over te nemen, wil je jouw onderneming verduurzamen of zie je kansen om je bedrijf te verbreden of het verdienmodel te veranderen. Welk vraagstuk je ook hebt, wij willen je erbij helpen!

Wat kun je winnen?

Vijf NAJK-leden maken kans op een gepersonaliseerd programma gemaakt door de Rabobank en NAJK. Samen met een professioneel bedrijfsadviseur ga je aan de slag met jouw toekomstvisie, probleem of grote verandering. Je stelt samen een persoonlijk activiteitenplan op waarbij het ook mogelijk is om specialistische kennis in te huren. Hiervoor krijg je van ons een budget van €2.500,- (incl. btw) toegereikt. Vanaf januari 2021 starten de programma’s en worden de deelnemers professioneel gecoacht. NAJK en Rabobank volgen en vertellen het verhaal zodat andere jonge ondernemers door hen geïnspireerd kunnen worden.

De winnaars!

Bedrijfsovername, het blijft een ingewikkeld onderwerp. Helemaal wanneer er meerdere kinderen in het spel zijn. De 22-jarige Leon Tijink weet hier alles van. Hij zit in proefmaatschap met zijn ouders op een varkenshouderij. Sinds juli vorig jaar is hij klaar met school en fulltime thuis aan het werk. Komende jaren willen ze maar wat graag verduurzamen en de eerste stappen zetten richting bedrijfsovername. Maar hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat je zowel als bedrijf als gezin met een positief gevoel de toekomst ingaat?

Karin Schukkink, 33 jaar, heeft samen met haar man en ouders een melkveebedrijf aan de rand van Enschede en is op zoek naar de mogelijkheden voor de toekomst. Gaan ze groeien, verbreden of slaan ze een andere weg in? De ligging van het bedrijf biedt wellicht veel meer kansen, maar past dat ook bij hen?

De 34-jarige Harm Steenge staat op het punt om het veenkoloniale akkerbouwbedrijf (420 ha) van zijn ouders over te nemen in Drenthe. Om het bedrijf toekomstbestendig te kunnen maken, wil hij het bedrijf graag verder verduurzamen. Maar waar moet je beginnen?

Na tien jaar boeren in Zweden, hebben Gert-Jan en Agnes de keuze gemaakt om weer te gaan boeren in Nederland. Ze zijn momenteel in gesprek met een melkveehouder in Nederland voor een buitenfamiliaire overname. Gezien de hoge aanschafkosten van een melkveebedrijf in Nederland willen ze het bedrijf in gedeeltes overnemen. De volledige overname wordt hierdoor over een aantal jaren verspreid. Zowel voor overnemer als overdrager een interessante constructie. Bij het opstellen van een ondernemersplan lopen ze echter tegen een aantal zaken aan. Ideeën uitwisselen en sparren met een adviseur kan Agnes en Gert-Jan weer een stap verder helpen.

Tot voor kort wist Kees van Vuuren (27) het vrij zeker: ik word geen boer. Inmiddels begint het toch weer te kriebelen. De komende maanden wil Kees onderzoeken wat de mogelijkheden voor hem en zijn partner zijn met het melkveebedrijf van zijn ouders in Montfoort. Kunnen ze daar bijvoorbeeld aan de slag met een B&B, theetuin of zorgvoorziening? Hoe brengen zij deze nu nog wilde ideeën verder naar een concreet plan van aanpak en wat komt daar allemaal bij kijken?

Even voorstellen..

De verschillende deelnemers stellen zich graag aan jullie voor. Klik op de foto en hoor direct de motivatie en achtergrond van de vijf verschillende deelnemers aan De Toekomst Begint Vandaag.

Een update..

Hoe staan de deelnemers van De Toekomst Begint Vandaag er nu voor? Welke keuzes zijn er gemaakt en welke stappen willen ze nog zetten? In de bovenstaande columns geven ze een persoonlijke update!