“Motiveer en win bedrijfsadvies op maat!”

Wanneer je voor een grote verandering of cruciaal punt in je professionele leven staat is het goed om daar aandacht aan te besteden. Zo sta je misschien op het punt om het bedrijf van je ouders over te nemen, wil je je onderneming verduurzamen of zie je kansen om je bedrijf te verbreden of het verdienmodel te veranderen. Welk vraagstuk je ook hebt, wij willen je erbij helpen. Motiveer waarom jij gratis professioneel advies en ondersteuning op maat  moet winnen en wie weet komt zo jouw toekomstvisie een stap dichterbij!

Wat kun je winnen?

Vijf NAJK-leden maken kans op een gepersonaliseerd programma gemaakt door de Rabobank en NAJK. Samen met een professioneel bedrijfsadviseur ga je aan de slag met jouw toekomstvisie, probleem of grote verandering. Je stelt samen een persoonlijk activiteitenplan op waarbij het ook mogelijk is om specialistische kennis in te huren. Hiervoor krijg je van ons een budget van €3000,- toegereikt. Vanaf 1 december 2018 starten de programma’s en word je drie maanden gratis professioneel gecoacht. NAJK en Rabobank volgen en vertellen jouw verhaal zodat andere jonge ondernemers door jou geïnspireerd kunnen worden.

Deelnemers

Hoe ga je ermee om wanneer meerdere broers en/of zussen het boerenbedrijf over willen nemen? Dat is een vraagstuk waar Maarten de Groot 33 jaar, mee worstelt.  Hij en zijn broer willen beiden graag melkveehouder worden, hoe ga je daar met de familie mee om? Ga je het bedrijf splitsen of moet er een ander bedrijf bij gezocht worden in de omgeving?

Als agrarisch ondernemer in de legpluimveesector houdt Joris van Lierop 160.000 leghennen. De productie van de eieren gaat efficiënt, alleen de prijzen voor de scharreleieren zakken vaak door de ondergrens. Hij vraagt zich daarom af of een uitbreiding van het bedrijf wel de juiste investering is of dat hij op zoek moet naar nieuwe verdienmodellen zoals vrije uitloop- of bio-leghennen.

Akkerbouwer in de mooie West-Brabantse klei, dat is hoe Thomas Zijlmans zichzelf omschrijft. Hij wil graag omschakelen naar een biologisch akkerbouw bedrijf. Tijdens zijn studie kwam hij namelijk in aanraking met biologische akkerbouw. Hij heeft zich al verdiept in de markt en de teelt, alleen moet hij zijn plannen nu nog omzetten naar een bedrijfsplan. Hij wil graag weten wat de bedrijfskundige consequenties van deze omschakeling zullen zijn en deze in kaart brengen.

Remco Kruitbos heeft geen agrarisch bedrijf in de familie die hij over kan nemen, maar wil wel graag melkveehouder worden. Via zijn werk bij een melkveehouder zonder opvolger kan hij misschien toch zijn droom om boer te worden verwezenlijken. De samenwerking loopt goed maar bij een buitenfamiliaire overname lopen beide partijen vaak tegen financiële en emotionele drempels  aan. Hoe kan een buitenfamiliaire overname tot een succes gebracht worden?

De winkel van Linda Versluis-Swagemakers loopt goed, ze heeft net de leiding overgenomen van haar schoonouders en wil de winkel graag eigen maken. Ook is de winkel aan een verbouwing toe, hoe maakt ze de winkel toekomstbestendig? Een breder assortiment? Beleving in de winkel creëren? Of klanten meer bij te brengen over de vitamines en mineralen die in de producten zitten? Welke ideeën hebben de meeste potentie en hoe zet je de ideeën om naar realisatie?

Blogs

Succesvolle afsluiting van het project ‘De toekomst begint vandaag’

/
Aan het begin van dit jaar werden vijf enthousiaste prijswinnaars…

Remco Kruithof | De toekomst begint vandaag

/
Hierna beschrijf ik, Remco Kruitbos, hoe het mij is vergaan na…

De winnaars zijn ook te volgen op het agrarisch Rabobankplatform Global Farmers waar je ze vragen kunt stellen of tips kunt geven.