Corné Sijben

Corné Sijben

Melkvee | BAJK

“De kracht van het gezinsbedrijf is dat je invloed uit kunt oefenen op alle facetten van het bedrijf. Het is direct aan te sturen, de lijnen zijn kort. Het gezinsbedrijf heeft toekomst, in Nederland is geen plaats voor hele grote landbouwbedrijven. De burger omarmt het gezinsbedrijf. Een minpunt van het gezinsbedrijf is dat vervangbaarheid moeilijk is, dan moeten er externen gevraagd worden die het bedrijf minder goed kennen.”

Willem Cevaal

Willem Cevaal

Akkerbouw | ZAJK

“Besluiten op een gezinsbedrijf worden altijd genomen met visie op meerdere jaren/generaties, dit geeft het gezinsbedrijf toekomst. Omdat er meerdere personen in het bedrijf zijn, komt er van verschillende kanten input. Deze input kan gebruikt worden voor de daadwerkelijke strategie. Ieder brengt het beste in het bedrijf, op welke manier dan ook. Overleg is hét belangrijkste voor een gezonde basis onder het bedrijf.”

Alwin Huisman

Alwin Huisman

Akkerbouw | FAJK

“De kracht van een gezinsbedrijf is dat je erg flexibel bent. Iedereen weet wat er gaande is op het bedrijf. Een groot voordeel is dat er met een gezinsbedrijf kosten bespaard kunnen worden. Maar als je niet goed kan opschieten met elkaar, is het lastig om samen te werken. Het is mooi om als gezin samen een bedrijf voort te zetten.”