NAJK-voorzitter met Nederlandse delegatie bij Grune Woche

Afgelopen week was NAJK-voorzitter Eric Pelleboer met de Nederlandse delegatie aanwezig op de tachtigste editie van de Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is de grootste beurs voor landbouw, tuinbouw en levensmiddelen ter wereld, maar ook een belangrijk trefpunt voor agrarische politiek en het bedrijfsleven. De huidige editie trekt naar verwachting zo’n half miljoen bezoekers naar deze internationale beurs waar 69 landen  zijn kwaliteiten op het gebied van levensmiddelen, land- en tuinbouw presenteren. In het Nederlandse paviljoen waren alle productgroepen van de agrarische en voedingssector te vinden, van groente, zuivel, vlees en vis tot bloemen en dranken.

De delegatie onder leiding van staatssecretaris Dijksma bestond dit jaar uit afgevaardigden van haar ministerie, de Tweede Kamer, (oud)-politici, vertegenwoordigers van de Nederlandse agribusiness en belangenbehartigers. Naast het bezoeken van de Grüne Woche presenteerde staatssecretaris Dijksma tijdens dit evenement de exportcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouw van 2014 aan de delegatie. Dijksma complimenteerde de sector over de vitaliteit en de veerkracht van de Nederlandse agrarische sector. Ondanks dat 2014 een turbulent jaar was, zijn de exportcijfers ten opzichte van 2013 licht gestegen.

NAJK-voorzitter Eric Pelleboer was blij met de uitnodiging van staatssecretaris Dijksma om onderdeel te zijn van de Nederlandse delegatie. “Namens de boeren en tuinders van de toekomst is het belangrijk om de Nederlandse agrarische sector zo goed en sterk mogelijk te vertegenwoordigen”, aldus Pelleboer. Tijdens de Grüne Woche heeft Pelleboer veel bestaande en nieuwe contacten gesproken over het belang van jonge boeren en tuinders in Nederland en de aankomende lobby-activiteiten van NAJK.