UITNODIGING – Bedrijfsopvolging in de agrarische sector

Weet jij waar je op moet letten bij bedrijfsopvolging?

Bij de overdracht van een agrarisch bedrijf komt veel kijken. Je hebt niet alleen te maken met de formele punten zoals de levering van de onroerende zaken (de grond en de gebouwen e.d.), maar ook met de verhoudingen binnen de familie, omdat de meeste agrarische bedrijven familiebedrijven zijn. Bedrijfsopvolging in de agrarische sector heeft dan ook zijn eigen kenmerken.

Het FAJK en het Brancheteam Landelijk Gebied van Bosselaar & Strengers Advocaten organiseren samen een interactieve bijeenkomst waarin alle do’s en dont’s op het gebied van bedrijfsopvolging en -overname op een rijtje worden gezet.

Tijdens deze bijeenkomst zullen een advocaat en een fiscalist van Countus je aan de hand van diverse voorbeelden bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsopvolging. Daarbij zullen in ieder geval de diverse samenwerkingsvormen (VOF, maatschap etc.) en de overgang zelf behandeld worden. Wat is het (fiscale) voordeel van de verschillende rechtsvormen? Waar moet je verder aan denken bij de bedrijfsovername?

Graag nodigen wij je uit voor deze bijeenkomst die plaats zal vinden op woensdag 8 april bij Kverneland in Dronten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur met aansluitend een borrel.

Het programma voor de avond zal er als volgt uit zien:

19.45 – 20.00: ontvangst
20.00 – 20.05: welkom door Kverneland
20.05 – 21.20: interactieve presentatie door Bosselaar & Strengers Advocaten en Countus
21.20 – 21.25: afsluiting door FAJK
21.30 – 22.00: borrel

Om de bijeenkomst zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeften van de aanwezigen, stellen wij iedereen in de gelegenheid vooraf aan te geven welke onderwerpen of vraagstukken jij in ieder geval behandeld zou willen zien. Stuur dan een e-mail aan a.vangroningen@bs-advocaten.nl.