Wat deed NAJK voor jou in juli en augustus?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in juli en augustus? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • NAJK sprak in Luxemburg met de Eurocommissaris van Landbouw, Phil Hogan. NAJK heeft bij Hogan benadrukt dat de top-up voor jonge boeren in Nederland niet werkbaar is. Op verzoek van Hogan zal NAJK dit probleem verder uitwerken en oplossingen aandragen.
  • Sinds dit jaar krijgen NAJK-leden korting als ze een boeking doen bij de boerenrock- en rollband Kiek Now Us. Om dat te vieren heeft Kiek Now Us in juli en augustus promopakketten weggegeven aan NAJK-leden. Wil jij ook gebruik maken van de ledenkorting op een boeking van de band Kiek Now Us? Kijk op de website van NAJK!
  • NAJK stond samen met de Beste Brokkenmakers van ForFarmers op de Zwarte Cross. Op 24, 25 en 26 juli vond het legendarische festival de Zwarte Cross weer plaats in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Het Zwarte Cross Festival is een uniek feest met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. ForFarmers, partner van NAJK, had dit jaar ook weer hun befaamde Hard Brok Café opgetogen om samen met agrariërs weer een prachtfestijn te maken van de Zwarte Cross 2015. NAJK stond in het Hard Brok Café met een stand vol gezelligheid en activiteiten.
  • Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 26 augustus heeft NAJK afscheid genomen van bestuurder Annet van den Akker en een nieuw bestuurslid, Ronald van Leeuwen, welkom geheten. De ALV is bijgewoond door de afgevaardigden van de provinciale AJK’s en het dagelijks bestuur van NAJK. Lees hier meer.
  • NAJK is een belangenorganisatie en vecht in Brussel en Den Haag om de positie van jonge boeren en tuinders te verbeteren. NAJK vraagt in de media en bij bijeenkomsten steeds aandacht voor de uitdagingen waar jullie voor staan. Afgelopen maand deden we dit in gesprekken met staatssecretaris Dijksma, Eurocommissaris Hogan, bij CEJA, in Nieuwe Oogst en in Boerderij.

Wat zal NAJK voor jou doen in september?

Natuurlijk zal er in september ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

  • NAJK draagt bij de aan de promotie van het Weekend van het Varken. Op zaterdag 12 en zondag 13 september zetten 26 varkenshouders in heel Nederland hun staldeuren open. Op deze twee dagen worden er allerlei leuke activiteiten op de varkensbedrijven georganiseerd. De consument kan tijdens het evenement prangende vragen stellen aan de varkenshouders. Benieuwd? Kijk op www.stapindestal.nl voor de deelnemende boerderijen uit jouw omgeving! En vertel al jouw familieleden, vrienden en kennissen ook om 12 en 13 september ‘Stap in de Stal’ te bezoeken.
  • Op 19 september organiseert NAJK weer een nieuwe editie van het NK Veebeoordelen. Dit jaar vindt het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen plaats tijdens de open dag van Zandenburg Holsteins in Elsendorp in de provincie Brabant. 64 afgevaardigde jonge koeienkenners uit alle provincies van Nederland komen bij elkaar om zwartbonte en roodbonte koeien te keuren op frame, robuustheid, uier, beenwerk en het algemeen voorkomen. Kom ook! Kijk hier voor meer informatie!