Welkom, nieuwe staatssecretaris

Daar was hij dan opeens: de nieuwe staatssecretaris voor landbouw. Na een bewogen periode waarin Dijksma de scepter zwaaide op het ministerie van Economische Zaken is het nu de beurt aan Martijn van Dam. Nieuwe staatssecretaris, nieuwe kansen? Of moet NAJK weer helemaal opnieuw beginnen? Dat vragen veel mensen zich af tijdens deze inwerkperiode van de nieuwe staatssecretaris. Welke stempel gaat deze Martijn van Dam drukken op het beleid? En wat is de uitwerking daarvan voor jonge boeren?

Voormalig staatssecretaris Dijksma sprak vaak haar voorliefde uit voor jonge boeren en tuinders. Ze heeft, in het bijzonder binnen het GLB, geholpen om jonge boeren en tuinders een plek te geven binnen het beleid. Hiervoor verdient Dijksma onder andere meer waardering dan dat vooraf werd ingeschat.

Het is aan de nieuwe staatssecretaris Martijn van Dam om, met dezelfde bevlogenheid als zijn voorganger, de toekomst van jonge boeren en tuinders en daarmee de landbouw in Nederland verder te ontwikkelen. NAJK gaat graag deze uitdaging aan met Martijn van Dam, de nieuwe staatssecretaris!

Koen Bolscher
Dagelijks bestuur NAJK, portefeuille melkveehouderij