Food studies bij CAH Vilentum in Dronten

Food studies zijn hot! Steeds meer studenten kiezen voor een studie die te maken heeft met voedsel. Het interessegebied food is heel breed: van de productie van voedingsgrondstoffen, de verwerking tot voedingsmiddelen en het uiteindelijke vermarkten ervan. Benieuwd welke studies er op dit gebied zijn bij CAH Vilentum? We hebben vier interessante studies voor jou op een rijtje gezet:

European Food Business

Als je graag wilt weten waar je voedsel vandaan komt en hoe je regionale producten in de markt kunt zetten, dan is de studie European Food Business een interessante keuze. Tijdens de studie ga je aan de slag met zaken als voedselproductie en verwerking, streekproducten, logistiek en consumentengedrag. Het eerste anderhalf jaar studeer je in Nederland. Hier krijg je de basis op het gebied van bedrijfskunde en de voedingsindustrie. In het tweede semester van het tweede jaar ga je naar Frankrijk. Daar je leer alles over streekgebonden producten en het vermarkten ervan. Ook word je bijvoorbeeld uitgedaagd om een nieuw product te ontwikkelen en moet je ervoor zorgen dat jouw product aan de Europese eisen voldoet.

Bedrijfskunde & agrifoodbusiness

Ben je geïnteresseerd in economie en benieuwd hoe je een bedrijf kunt runnen, bedrijven tot verandering kunt aanzetten en hoe je het beste met personeel kunt omgaan? Dan pas je goed bij het profiel van Bedrijfskunde & agrifoodbusiness. Tijdens de studie leer je ook veel over nieuwe verdien- en businessmodellen. Een groep studenten onderzocht bijvoorbeeld voor een visverwerker een oplossing voor zijn afvalprobleem. De studenten onderzochten hoe de verwerker rendement uit graten kon halen. Je leert dus hoe je kringlopen kunt sluiten, afval kunt hergebruiken en hoe je de economie op een meer circulaire wijze kunt inrichten. Tijdens de studie heb je intensief contact met het bedrijfsleven en bouw je een netwerk op waar je na je studie veel aan hebt.

International Food Business

Ben jij internationaal gericht, geïnteresseerd in verschillende culturen en wil je graag meer weten over de voedselsector? Kies dan voor International Food Business! Tijdens deze internationale studie studeer je niet alleen in Nederland, maar ook een jaar in Canada! De studie is vanaf jaar één in het Engels. Je gaat aan de slag met onderwerpen als marketing, export en de voedselveiligheid van producten. Dit alles gericht op zowel de Europese als de Noord-Amerikaanse markt. Je krijgt bijvoorbeeld de opdracht om voor een bedrijf een nieuw product in de markt te zetten. Wat zijn de wensen van de klant en hoe kun je daar het beste op inspelen?

Tuin- en akkerbouw / Agrarisch ondernemerschap

Wist je dat Nederland een van de grootste exporteurs van agrarische producten ter wereld is? Wil jij ook op zoek naar duurzame technieken en mogelijkheden om Nederland aan de top te laten staan op het gebied van productie en internationale handel? Kies dan voor de opleiding Tuin- en akkerbouw / Agrarisch ondernemerschap! Je werkt tijdens je studie aan je teelttechnische kennis en vaardigheden, ook leer je over onder andere logistiek, marketing, kwaliteitsmanagement en advisering. Kies je voor de richting Agrarisch ondernemerschap, dan leer je bij ons niet alleen wat ondernemen inhoudt, maar ook het belang van innovatie en hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op tuin- en akkerbouwgebied. Mogelijk ontwikkel jij wel een duurzame productiemethode voor bladgewassen!