Wat deed NAJK voor jou in februari?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie of gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, geven vrijkaarten weg of behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel.

Wat deed NAJK voor jou in februari? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • NAJK heeft bijgedragen aan het essayboek Aan Tafel! van staatssecretaris Van Dam. Staatssecretaris Van Dam had tien essayisten gevraagd hun toekomst op voedsel te schrijven, waar NAJK er een van was. “Het essayboek vormt de basis om een gesprek aan te gaan over een toekomstbestendig voedselbeleid”, aldus staatssecretaris Van Dam. In de voedselvisie heeft NAJK aangegeven dat jonge boeren en tuinders degenen zijn die belangrijke stappen zullen gaan zetten: de beste agrarische ondernemers, nu en in de toekomst. Download hier de totale voedselvisie van NAJK in het essayboek.
  • NAJK praat in de regiegroep mee over de invulling van een fosfaatrechtensysteem. NAJK vindt een fosfaatrechtensysteem in principe onwenselijk, maar dat is in de huidige situatie onwenselijk. Door de toch al lastige situatie voor jonge boeren, pleit NAJK voor een eenvoudig en helder systeem waarbinnen de ontwikkeling van agrarische bedrijven mogelijk blijft. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de invulling van een fosfaatrechtensysteem. Zodra er duidelijkheid is vanuit de politiek of staatssecretaris, zal NAJK jou hiervan via de website op de hoogte brengen.
  • Van 23 tot en met 25 februari stond NAJK op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in Venray. Dankzij de inzet van veel bevlogen vrijwilligers heeft NAJK weer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Daarnaast heeft NAJK ook weer veel bestaande en nieuwe contacten kunnen spreken.
  • NAJK biedt in samenwerking met Rabobank aan AJK’s dialoogsessies aan. Samen met de lokale Rabobank en jouw AJK kun je in gesprek over de toekomst en de daarbij behorende uitdagingen voor jouw ondernemerschap. De dialoogsessie is nog aan te vragen in maart, april, oktober en november van 2016. Aanvragen voor oktober en november moeten voor 1 juli geregeld zijn. Kijk hier voor meer informatie.

Wat zal NAJK voor jou doen in maart?

Natuurlijk zal er in maart ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws via de NAJK-website, dus houd die goed in de gaten. Hierbij alvast een voorproefje:

  • Op dit moment wordt hard gewerkt aan de vernieuwde bedrijfsovernameportal www.bedrijfsovernameportal.nl. Op de bedrijfsovernameportal vind je alle onderwerpen die bij bedrijfsovername komen kijken. Daarnaast staat ook Boer zoekt Boer op de bedrijfsovernameportal. Bedrijfsopvolgers en bedrijfsovernamekandidaten kunnen zich aanmelden om mogelijk een match te vormen tussen vraag en aanbod. De bedrijfsovernameportal komt in maart online.
  • In maart zal NAJK aanwezig zijn op de beurs Landbouw Intensieve Veehouderij (LIV) in Venray. We hopen daar weer veel nieuwe leden te mogen verwelkomen.
  • In maart verschijnt de nieuwste editie van de BNDR bij jou op de mat. Het thema dit keer is vergunningsverlening.
  • In maart houdt de POV raadplegingsavonden over het traject Vitale Varkenshouderij. NAJK zal hierbij aanwezig zijn om de stem van de jonge varkenshouder te laten horen.