FreshlightAgri: luchtkwaliteit verbeteren

Na gunstige ervaringen in de humane sector, zette FreshlightAgri in 2014 de stap naar de agrarische sector. FreshlightAgri ontwikkelt, produceert en levert producten die de luchtkwaliteit verbeteren. Als enige ter wereld combineert FreshlightAgri ionisatie en fullspectrum daglicht in een handzaam product: een lamp.

Door de innovatieve technieken van FreshlightAgri is het voor de agrarische sector mogelijk in te spelen op actuele aandachtspunten zoals vermindering van (fijn)stof, geur en ammoniak en verlaging van het energieverbruik.

Producten

De producten van FreshlightAgri zijn ontwikkeld als lampen en passen in bestaande E27 fittingen of TL-armaturen. De lampen van FreshlightAgri zijn voorzien van LED-techniek en daardoor zeer energiezuinig. Deze producten zijn bij alle diersoorten en in de tuinbouw toepasbaar. Aan de ionisatie van FreshlightAgri is per 1 januari 2016 voor alle diersoorten 30 punten toegekend in de Maatlaat Duurzame Veehouderij. Hierdoor kunnen jonge boeren en tuinders gebruik van de MIA- en VAMIL-regeling.

Stalklimaat verbeteren

Ionisatie verbetert het stalklimaat door vermindering van (fijn)stof, geur, ammoniak en pathogenen, onder andere bacteriën en virussen. Hierdoor vermindert het risico op gezondheidsproblemen. Bij ionisatie worden negatieve ionen verspreid. Deze zorgen voor neutralisatie van de stofdeeltjes die vervolgens neerslaan op de positief geladen vloer. Het verbeterde stalklimaat is prettig voor dier én mens. Door vermindering van ziektekiemen ontstaat een lagere infectiedruk waardoor het risico op het aanslaan van een infectie verkleind wordt.

Natuurlijk zonlicht

Fullspectrum daglicht staat vrijwel gelijk aan natuurlijk zonlicht. Buitenlevende dieren ervaren de voordelen van natuurlijk zonlicht. Door fullspectrum daglicht in de stal toe te passen, realiseer je een positieve invloed op het gedrag van dieren, de aanmaak van vitamine D3 en de hormoonhuishouding.

Maatwerk

Bij FreshlightAgri is het mogelijk uitsluitend te kiezen voor ionisatie en zo te zorgen voor een fris en gezond stalklimaat. De lampen met ionisatie zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, variërend in een productie aan ionen van 40 tot 500 ionen per seconde. Voor elke situatie kan een passende configuratie geïnstalleerd worden. De ionisatie kan ook gecombineerd worden met fullspectrum verlichting, leverbaar in goed dimbare uitvoeringen. FreshlightAgri adviseert jonge boeren en tuinders goed af te wegen op welk gebied en in welke mate verbetering gewenst is en vervolgens samen te komen tot een op maat geleverde installatie.