K.I. SAMEN trotse winnaar Jonge Boer Proof! 2015-2016

Tijdens het agrarisch beursseizoen 2015-2016 van Evenementenhal heeft de Jonge Boer Proof!-jury exposanten gekeurd. Zijn de exposanten klaar voor de nieuwe generatie boeren? Op woensdag 20 april 2016 is de overall winnaar van de Jonge Boer Proof! bekend gemaakt. Uit alle gekeurde exposanten van de agrarische vakbeurzen van Evenementenhal is K.I. SAMEN het beste beoordeeld. Gerbert Engelen en Kim Jaspers van K.I. SAMEN mochten van NAJK de Jonge Boer Proof!-award in ontvangst nemen.

Jonge Boer Proof! is een initiatief van NAJK in samenwerking met Evenementenhal. Jonge boeren en tuinders zijn de aanstormende generatie voor agrarische beurzen. Met Jonge Boer Proof! wil NAJK het bedrijfsleven op scherp stellen. Eric Pelleboer, NAJK-voorzitter: “We hopen dat de exposanten de capaciteiten in huis hebben om in hun stand ook de aanstormende generatie aan te spreken.”

Koeien in de stand

Tijdens de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen 2016 in Venray bezocht de Jonge Boer Proof!-jury de stand van K.I. SAMEN. Het enthousiasme van het personeel en de koeien op de stand zorgden voor een positieve beoordeling. “Koeien in de stand trekt altijd mensen want koeienliefhebbers praten graag over koeien”, vertelt Gerbert Engelen, directeur K.I. SAMEN. “Ik vind het mooi dat er hierdoor altijd een gezellige drukte is. Wij zijn trots op onze nieuwe titel: Jonge Boer Proof!. Van deze generatie moeten wij het in de toekomst hebben.” K.I. SAMEN is een particulier K.I. station uit Grashoek die actief is in maar liefst 40 landen.

Exposanten gekeurd

Per agrarische beurs van Evenementenhal waar NAJK aan deelneemt, werd er één Jonge Boer Proof!-dag georganiseerd. De Jonge Boer Proof!-jury, bestaande uit NAJK-leden, ging op bezoek bij diverse agrarische exposanten. Aan de hand van een keuringsrapport bepaalde deze jury of de exposanten klaar zijn voor de nieuwe generatie boeren. Hierin stonden onder andere de stand, presentatie, communicatie en de houding richting jonge boeren centraal. Exposanten die tijdens de beurs Jonge Boer Proof! bevonden zijn, kregen het keurmerk uitgereikt. Daarmee maakten ze kans op de Jonge Boer Proof!-award en konden overall winnaar worden.