NAJK in gesprek met GroenLinks

Op maandag 30 mei 2016 gingen NAJK-voorzitter Eric Pelleboer en Doeko van ’t Westeinde, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuilleakkerbouw namens het dagelijks bestuur van NAJK in gesprek met Tweede Kamerlid Rik Grashoff van GroenLinks. NAJK heeft tijdens het gesprek met GroenLinks gedachten gewisseld over actuele zaken in de agrarische sector zoals het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), pacht en de ambities van de sector.

GLB

Als voorzitter van de Europese Unie heeft Nederland de discussie over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid gestart. Het huidige Gemeenschappelijke Landbouwbeleid loopt tot 2020. NAJK en Groen Links spraken over een toekomstbestendige landbouw en deelden hun visies op de invulling van het GLB na 2020.

Ronde politiek

“Het is goed om elkaar op deze manier van input te voorzien en van gedachten te wisselen,” aldus Eric Pelleboer. Het gesprek met GroenLinks is een onderdeel van de ‘Ronde politiek’, die NAJK is gestart. Tijdens de ‘Ronde Politiek’ spreken de dagelijks bestuurders van NAJK met verschillende politieke partijen over onderwerpen die van belang zijn voor jonge boeren en tuinders. Meer informatie over de uitkomsten van ‘Ronde Politiek’ kan je na afloop van de gesprekken teruglezen op de website van NAJK.