Wat deed NAJK voor jou in mei?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, achtergrondinformatie en gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden, ontwikkelen trainingen en cursussen, regelen winacties en behartigen jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in mei? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • Per 1 mei is Jildert Herder de nieuwe afgevaardigde kalverhouderij van het dagelijks bestuur van NAJK geworden. Hiermee volgt hij Piet Wisse op. Jildert zal in samenspraak met Ronald van Leeuwen, dagelijks bestuurder bij NAJK met de portefeuille intensief, de belangen van jonge kalverhouders behartigen.
  • Maandag 30 mei zijn NAJK voorzitter Eric Pelleboer en portefeuillehouder akkerbouw, Doeko van ’t Westeinde in gesprek geweest met Tweede Kamerlid Rik Grashoff van Groen Links. Het gesprek is onderdeel van de ‘ronde politiek’. Tijdens het gesprek wisselden zij van gedachten over actuele zaken in de agrarische sector, zoals het GLB, pacht, intensivering en weidevogels. In juni zullen er ook nog gesprekken plaatsvinden met andere politieke partijen.
  • Maak kans op twee vrijkaarten voor de Zwarte Cross! Stuur een foto van jouw grootste brokkenmakers-moment naarcvanekris@najk.nl met een toelichting en link naar jouw Facebookpagina. Meedoen kan tot 20 juni aanstaande.

Wat zal NAJK voor jou doen in juni?

Natuurlijk zal er in juni ook veel door NAJK worden georganiseerd. Lees het laatste nieuws op de NAJK-website. Hierbij alvast een voorproefje:

  • Een nieuwe editie van het NAJK-blad BNDR valt in juni bij jou op de mat. Ken je iemand die de BNDR niet ontvangt, maar wel lid is? Zorg dat de gegevens van dit lid dan goed in de ledenadministratie staan. Een lid dat de BNDR niet ontvangt mist ook alle andere voordelen, updates en nieuwsberichten.
  • Op 30 juni vindt de algemene ledenvergadering van NAJK plaats. Dit jaar is Overijssel onze gastheer. Tijdens de algemene ledenvergadering  worden de financiën ter goedkeuring voorgelegd en vindt er een verkiezing plaats van de nieuwe bestuurders.
  • Van 20 tot en met 25 juni is de Week van de Akkerbouw. Consumenten kunnen dan kennismaken met het verhaal achter ons eten. Er worden open dagen en een seminar georganiseerd en consumenten worden via social media uitgedaagd het verhaal achter hun eten te ontdekken. Tijdens de Week van de Akkerbouw vindt ook de prijsuitreiking plaats van het Innovatiefonds voor Telers.