Stem nu op de beste innovatie

Het Innovatiefonds voor telers heeft uit de veertien inzendingen van voorjaar 2016 drie initiatieven van telers geselecteerd. Deze inzendingen voldoenaan de criteria voor deelname aan het Innovatiefonds en scoorde het hoogst op: mate van innovatie, implementeerbaarheid, verbetering productie en innovatief vermogen. De bedenkers worden door het Innovatiefonds beloond met een financiële stimulans. Daarbovenop maken zij kans op de publieksprijs.

De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers is de prijs voor de beste innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw, gekozen door het publiek. De stemperiode loopt tot 22 juni 2016. Op donderdag 23 juni 2016, tijdens de Week van de Akkerbouw, wordt de winnaar bekendgemaakt. De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers bestaat uit een geldprijs van € 750,-.

Kanshebbers

De drie kanshebbende innovaties zijn:
1. Pootaardappelknollen ontsmetten met Cleanlight ( UV ) – Kees van der Bos en Jan Idsardi
2. Bufferwagen voor potplanten transport – Maurice Stals
3. Virusvrije teelt van lelie-uitgangsmateriaal boven de grond – Geert Schoon

Lees hier de toelichting van de bedenkers en stem op jouw beste innovatie!

Het Innovatiefonds voor telers is een initiatief van acht samenwerkende partners: NAJK, Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, KWOOT, Syngenta en OCI Agro.