Stem nu op de beste innovatie

Het Innovatiefonds voor telers heeft uit de dertien inzendingen van najaar 2016 drie initiatieven van telers geselecteerd. Deze inzendingen voldoen aan de criteria voor deelname aan het Innovatiefonds en scoorde het hoogst op: mate van innovatie, implementeerbaarheid, verbetering productie en innovatief vermogen. De bedenkers worden door het Innovatiefonds beloond met een financiële stimulans. Daarbovenop maken zij kans op de publieksprijs.

De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers is de prijs voor de beste innovatie bij agrarische ondernemers in akkerbouw en tuinbouw, gekozen door het publiek. De stemperiode loopt tot 29 november 2016. Op woensdag 30 november 2016, tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Venray, wordt de winnaar bekendgemaakt. De publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers bestaat uit een geldprijs van € 750,-.

Kanshebbers

De drie kans hebbende innovaties zijn:

  1. Ondergronds strokenploegen – Henk Pol
  2. Toekomstgerichte teeltoptimalisatie boomkwekerij – Stefan Even
  3. Introductie zoete bataatteelt Nederland – Joep van de Bool

Lees hier de toelichting van de bedenkers en stem op jouw beste innovatie!

 

Het Innovatiefonds voor telers is een initiatief van acht samenwerkende partners: NAJK, Abemec, Agrico, Agrifirm Plant, BASF, Bayer CropScience, KWOOT, Syngenta en OCI Agro.