Tante Rikie opent 40-jarig jubileum NAJK tijdens Zwarte Cross

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft komend activiteitenseizoen iets te vieren. De belangenvereniging bestaat dit jaar 40 jaar. Op zondag 16 juli 2017 opent tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross, feestelijk het 40-jarig jubileum van NAJK. De aftrap van het jubileumseizoen vindt plaats op het legendarische festival de Zwarte Cross, in het Hard Brok Café van ForFarmers.

Op 1 september 1977 werd het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt opgericht. NAJK kijkt tevreden terug op 40 jaar belangenbehartiging voor de Nederlandse jonge boer en tuinder. Ook de komende jaren zal NAJK zich in blijven zetten voor de nieuwe generatie. Het seizoen 2017-2018 krijgt een feestelijke tint en staat in het teken van het jubileum.

Feest in het Hard Brok Café

Al jarenlang staat NAJK met voerbedrijf ForFarmers op het legendarisch festival in Lichtenvoorde. Dit jaar is het extra feest in het Hard Brok Café van ForFarmers. Op zondagmiddag 16 juli zal de koningin van de Zwarte Cross het jubileumjaar passend openen. NAJK en ForFarmers verwelkomen Tante Rikie om ongeveer 12.30 uur. “Vaak bu-j te bang is het thema van de Zwarte Cross 2017. Dat waren ze 40 jaar geleden niet. Toen stond een aantal kritisch jonge boeren op om zich samen te verenigen en het geluid van de jonge boeren af te geven,” aldus Andre Arfman, voorzitter NAJK.

Jubileumactiviteiten

Natuurlijk wordt het jubileum ook gevierd. Het komende seizoen vinden er diverse activiteiten plaats gericht op de toekomst van jonge boeren en tuinders. Zo start in september de ProvincieBattle. Provinciale AJK’s strijden onderling door opdrachten uit te voeren die in het teken staan van eigen ontwikkeling en de sector. Ook wordt er eind 2017 een inspiratiedag georganiseerd voor alle NAJK-leden.