40-jarig jubileum NAJK gestart door Tante Rikie

Afgelopen zondag 16 juli 2017 opende festivaldirectrice van de Zwarte Cross, tante Rikie, het jubileumseizoen van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). De aftrap van het 40-jarig jubileum vond plaats op het legendarische festival de Zwarte Cross, bij het Hard Brok Café van ForFarmers. Met hulp van één van haar dragers gaf tante Rikie het startschot van het 40-jarig jubileum.

De op handen gedragen tante Rikie betrad om 12:15 het podium van de jonge boeren en tuinders. Samen met NAJK-voorzitter, Andre Arfman en de bezoekers van het ForFarmers-terrein proostte ze op de verjaardag van NAJK.

Een eigen geluid

Op 1 september 1977 werd het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt opgericht. NAJK kijkt tevreden terug op 40 jaar belangenbehartiging voor de Nederlandse jonge boer en tuinder. “NAJK staat voor de toekomst van de land- en tuinbouw. Een eigen geluid van jonge boeren en tuinders, dat maakt ons uniek!” speechte Andre Arfman, voorzitter van NAJK.

Wie de klomp past, trekt hem aan

De voorzitter van de jubileumcommissie, Kees van Vuuren, kondigde de activiteiten voor komend jubileumseizoen aan. “We willen dit seizoen met zijn alle nadenken over welke positie wij, jonge boeren en tuinders, hebben in de maatschappij. Dit doen wij met het thema: Wie de klomp past, trekt hem aan”, aldus van Vuuren. Tijdens het jubileumseizoen barst de strijdt tussen de provincies los in de ProvincieBatlle. Jonge boeren en tuinders strijden met hun provinciale AJK’s onderling door opdrachten uit te voeren die in het teken staan van eigen ontwikkeling en de sector. Op 2 december 2017 is er een inspiratiedag speciaal voor alle NAJK-leden.