NAJK organiseert inspiratiedag ter ere van het 40-jarig jubileum

Op 2 december 2017 organiseert het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) de inspiratiedag ‘Welke richting ga jij op met jouw bedrijf?’ ter ere van het 40-jarig jubileum van NAJK. Deze dag, speciaal georganiseerd voor jonge boeren en tuinders uit Nederland, staat in het teken van de toekomstrichting van jonge boeren.

Sinds 1977 komt NAJK op voor de belangen van de Nederlandse jonge boeren en tuinders. De agrarische sector is in transitie. Daarmee verandert ook de manier van voedsel produceren en de vraag van de consument. Reden voor NAJK om samen met de achterban na te denken over de toekomst van hun agrarische bedrijven: welke richting gaan zij op met hun bedrijf?

Inspirerend programma

Welke rol hebben jonge boeren en tuinders in de veranderende keten. Kies je voor de wereldmarkt of juist voor specifieke niches? Is natuurinclusieve landbouw het nieuwe gangbaar? Hoe moeten we ondernemen in een voedselsyteem in transitie? Welke verdienmodellen zijn er? En hoe ontdek je wat bij jou past? In een inspirerend programma met onder andere minister Schouten en Francis Kint (CEO bij Vion Food Group) wordt antwoord gegeven op deze belangrijke vragen. Er worden zes inspiratiesessies gegeven: Gijs Nillessen (namens Rabobank), Onno van Eijk (Imagro), Gerben Splinter (Wageningen Economic Research), Alex Datema en Evelien Verbij (BoerenNatuur), Joris Lohman (Food Hub) en Maaike de Reuver (Food Inspiration). Ook zullen drie ambitieuze jonge boeren vertellen over hun verdienmodel. Tijdens de inspiratiedag wordt ook de winnaar van de ProvincieBATTLE bekend gemaakt. Dagvoorzitter Han Swinkels praat de dag op een interactieve en enthousiaste wijze aan elkaar.

Meer informatie

De inspiratiedag ‘welke richting ga jij op met jouw bedrijf?’ wordt georganiseerd van 09:30 uur tot 16:30 uur, met aansluitend een borrel ter ere van het 40-jarig jubileum. Kijk hier voor meer informatie.