DeLaval en NAJK blijven versterken

DeLaval is kennispartner van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). NAJK en DeLaval hebben een nieuwe partnerovereenkomst ondertekend waardoor DeLaval partner van NAJK blijft. Op dinsdag 26 juni is het contract met een looptijd tot en met 2020 officieel ondertekend door Geert-Jacob van Dijk (Vice President Market Area Benelux) en Andre Arfman (voorzitter NAJK). Dit gebeurde tijdens de internationale perspresentatie van de nieuwe VMS V300 melkrobot en de OptiDuo voeraanschuifrobot van DeLaval.

DeLaval en NAJK werken al jarenlang samen aan een versterking van de interactie met de jonge melkveehouders. Ook de komende jaren zal uitwisseling en kennisdeling centraal staan, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe concepten, producten, bedrijfsontwikkeling en bedrijfsinrichting op het vlak van melken, voeren, koelen en stalinrichting.

Verhogen kennisniveau

NAJK sluit partnerschapovereenkomsten met de belangrijkste spelers uit de agrarische sector. Zo worden NAJK-leden verrijkt met belangrijke kennis en volgen ze de laatste ontwikkelingen van de agrarische sector. NAJK vindt het belangrijk dat er breed georiënteerde sponsoren zijn: “We zijn blij dat een belangrijke speler als DeLaval zich inzet voor jonge melkveehouders. Zo verhogen we het kennisniveau van de Nederlandse jonge melkveehouders”, aldus Andre Arfman. NAJK is de belangenvereniging voor jonge boeren en tuinders in Nederland. De vereniging vertegenwoordigt een enthousiaste en toegankelijke groep van 8.000 jonge agrarische ondernemers en is actief op lokaal, provinciaal, landelijk en op Europees niveau.

Inzichten delen

DeLaval levert totaaloplossingen voor de melkveehouderij, met als doel het optimaliseren van de melkproductie en het verbeteren van het welzijn van mens en dier. Geert-Jacob van Dijk van DeLaval is verheugd dat DeLaval als marktleider, de samenwerking met NAJK voortzet. “We willen de boeren van de toekomst met nieuwe inzichten, technologie, visie en ervaring ondersteunen in het realiseren van hun ambities. Met name in de veranderende en uitdagende omgeving waarin de jonge agrariërs zich bevinden zijn passie, ondernemerschap en gedrevenheid noodzakelijk om elkaar scherp te houden. Met het partnerschap willen we de komende jaren, samen met de leden van NAJK, deze uitdaging aangaan.” Ook zullen de nieuwste ontwikkelingen en inzichten van DeLaval uitgebreid aan bod komen.