LTO Noord, ZLTO en LLTB sluiten zich aan bij Boer zoekt Boer

LTO Noord, ZLTO en LLTB hebben zich aangesloten als partner van Boer zoekt Boer, het sectorinitiatief dat buitenfamiliaire bedrijfsovername wil bevorderen. De LTO’s willen hiermee de bekendheid van Boer zoekt Boer onder hun leden vergroten en het initiatief ook actief ondersteunen. Enerzijds door het faciliteren van het platform Boer zoekt Boer, anderzijds door het bieden van kennis en informatie via bijeenkomsten en webinars. Dit gebeurt gezamenlijk met de andere partners Flynth, Rabobank, Lianne Veenstra Agrocoaching en NAJK.

Gebrek aan opvolging binnen de familie
Slechts 41% van de agrarische bedrijven met een bedrijfshoofd ouder dan 55 jaar heeft een bedrijfsopvolger, waardoor veel agrarische bedrijven de komende jaren zullen verdwijnen. Dit heeft grote gevolgen voor de toekomst van de agrarische sector in Nederland. Tegelijkertijd zijn er veel jongeren die graag boer of tuinder willen worden, maar daar in de (directe) omgeving of binnen de familie geen kans voor hebben. Via het platform Boer zoekt Boer worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Geïnteresseerden maken een account aan en gaan in de virtuele kaartenbak op zoek naar een potentiële match.