Jongerenraad Interpolis – Geef criminelen geen gelegenheid

Halverwege april kwam de jongerenraad van NAJK en Interpolis bijeen om samen te praten over het thema diefstal. Helaas nog steeds geen onbesproken onderwerp op de boerderij. GPS-systemen, quads, of de inhoud van een volledige dieseltank, niets lijkt te gek voor deze oplichters die het veelal op de agrarische sector hebben gemunt.

Ieder vanuit zijn eigen thuissituatie in de keuken of op kantoor achter de pc. Voor de diepgang en het plezier was dat geen probleem bij de tweede online bijeenkomst van de jongerenraad. Ging het de vorige keer nog over duurzaamheid en zonnepanelen. Dit keer wilden de jonge boeren en tuinders wel eens praten over diefstal.  Bijna alle deelnemers hadden wel een voorbeeld. Met elkaar werd besproken hoe de kans op diefstal van materialen of data verkleind kon worden en werden tips uitgewisseld. Diefstal is, zo bespraken ze, vooral een ergernis waarvan de kans om getroffen te worden, met de juiste maatregelen, flink kan worden verkleind, maar niet helemaal voorkomen. Geef criminelen geen gelegenheid.

Meer weten?
Bekijk de tips op de website van Interpolis om de kans op diefstal te verkleinen.