Goed voorbeeld doet volgen: Marc van der Bol over erfemissie

NAJK werkt mee aan het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) om boeren en tuinders te bereiken over de noodzaak van schoon en voldoende water en beter bodembeheer. Marc van der Bol (28) schreef in ons ledenblad BNDR een pakkende column over (erf)emissie. “Als gewasbeschermingsmiddelen tijdens het toepassen niet op de gewenste plaats komen, noem je dat emissie. En daar is niemand bij gebaat. Van natuurorganisatie, waterschap, burger tot boer: een middel dat niet of verkeerd benut wordt, is zonde van het geld!”, aldus de jonge akkerbouwer uit Brabant. Lees hier de hele column. 

‘Goed voorbeeld doet volgen!’ is het motto van de campagne #emissiereductiesprint, waarin akkerbouwers en adviseurs worden opgeroepen te laten zien hoe zij emissies van gewasbeschermingsmiddelen tegengaan.

Deel ook jouw praktijkvoorbeeld op www.emissiereductiesprint.nu of laat je inspireren door de tips van anderen!