Nieuw Akkerbouw geluid en kersverse voorzitter voor het HAJK

Tijdens de digitale ALV van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt is ingestemd met twee wisselingen in het dagelijks bestuur. Allereerst is Lotte van Dueren den Hollander (24) officieel toegetreden tot het dagelijks bestuur. Als afgestudeerd plantenwetenschapper met akkerbouwroots in Hoeksche Waard liep Lotte al een tijdje mee met het HAJK. Als dagelijks bestuurder hoopt Lotte bij te dragen aan het behouden van onze licence to produce. Het HAJK is erg blij met de komst van Lotte, die in de afgelopen periode heeft laten zien een wezenlijke versterking te zijn voor het HAJK. Het aantreden van Lotte ging helaas gepaard met het vertrek van de Noord-Hollandse akkerbouwer Patrick Hage. Na vier jaar als HAJK-bestuurder sluit Patrick een leerzame periode als penningmeester af. Het HAJK bedankt Patrick hartelijk voor zijn inzet en de humoristische noot bij iedere vergadering.

Naast het aantreden van Lotte heeft de ook ALV ingestemd met een nieuwe voorzitter voor het HAJK. Na vier jaar draagt Joost Ruijter het voorzittersstokje over aan Amber Laan (25). Als melkveehoudster in Warder en adviseur duurzame landbouw hoopt Amber de verbinding tussen beleid en praktijk te vergroten. Daarnaast stelt zij dat het écht noodzakelijk om in deze roerige tijden als jonge, ambitieuze boer kenbaar te maken welke bijdrage wij leveren en kunnen leveren aan het oplossen van de maatschappelijke opgaven in het landelijk gebied. Dit gebeurt allemaal nog wel onder toeziend oog van de oud-voorzitter, Joost blijft namelijk nog wel binnen het HAJK actief als dagelijks bestuurder.