Wat deed NAJK voor jou in februari?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, de achtergrondinformatie en gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden. Daarnaast ontwikkelen we trainingen en cursussen, regelen we winacties en behartigen we jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in februari? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

 • Rabobank blijft in verbinding met de agrarische jongeren als partner van NAJK, het partnerschap is verlengd! NAJK is blij dat Rabobank ook de komende drie jaar weer bij wil dragen aan de kennis en het agrarisch ondernemerschap van jonge boeren en tuinders.
 • Omdat het bestuurderschap van Marije Klever in juni afloopt, ging NAJK met deze oproep alvast op zoek naar een nieuwe portefeuillehouder melkveehouderij. Wordt vervolgd.
 • NAJK werkt mee aan het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) om boeren en tuinders te bereiken over de noodzaak van schoon en voldoende water en beter bodembeheer. Ze spraken vanuit DAW met NAJK-voorzitter Roy Meijer over dit belangrijke project. Lees hier het hele interview.
 • Dagelijks bestuurder Peter Meedendorp zat aan tafel bij De Balie waarin werd gesproken over de zogeheten ‘schijf van 2050’, de Farm to Fork-Strategie en de Green Deal. Kijk de aflevering hier terug.
 • Op Valentijnsdag was het weer tijd voor de actie #Makeadate22! Voor boeren in Nederland dé gelegenheid om ‘op date’ te gaan. Niet voor een Valentijnsliefde, maar voor een gesprek met iemand buiten de boerenbubbel. Een actie die goed werd ontvangen. Samen zorgen we voor meer besef dat de boeren als voedselmakers in Nederland van groot belang zijn!
 • Eke Folkerts, dagelijks bestuurder NAJK, leidde een discussieavond in de Gemeente Noardeast Frysland met de lijsttrekkers van de politieke partijen.
 • NAJK organiseerde samen met Nieuwe Oogst en de verschillende jongerenraden een kennismakingswebinar met de nieuwe landbouwministers Henk Staghouwer (LNV) en Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Deze kijk je hier terug.
 • Dagelijks bestuurder Leendert Jan Onnes was spreker bij het webinar van BO Akkerbouw, Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) en LTO Nederland over effectieve spuittechnieken. Onze portefeuillehouder akkerbouw ging hier in op zijn ervaringen in de praktijk.
 • In de nieuwe serie van NH Nieuws trekt boer Ayoub heel Noord-Holland door op zoek naar bijzondere verhalen van boeren en boerderijen. Eind februari was onder andere te zien hoe hij dagelijks bestuurder Tim van der Mark ‘hielp’ tussen de varkens.
 • Op vrijdag 25 februari gaf dagelijks bestuurder Peter Meedendorp een presentatie tijdens een webinar van de Europese Academie Berlijn over jonge boeren in Europa. Hij nam met de aanwezigen het EU-beleid onder de loep en wierp met hen een blik op de toekomst.
 • Dagelijks bestuurders Harold Overmars en Marije Klever zijn achter de schermen druk bezig geweest met iets heel leuks namens de jonge melkveehouders van Nederland. Hierover begin maart meer!
 • Het actieprogramma en bijbehorende toevoeging (addendum), zijn goed genoeg bevonden door de Europese Commissie. Hiermee is het actieprogramma vastgesteld en kunnen de gesprekken over derogatie van start gaan. Via dit nieuwsbericht gaf NAJK haar reactie.

Wat doet NAJK voor jou in maart?

Natuurlijk zit NAJK in maart ook niet stil. Houd de NAJK-site en de socials in de gaten voor het allerlaatste nieuws! Hierbij alvast een voorproefje:

 • De jonge melkveehouders van Nederland verenigen zich en komen op maandag 7 maart naar buiten met een belangrijke boodschap. Wat dit precies inhoudt houden we nog even geheim, maar één ding is zeker: er staat ons iets héél leuks te wachten!
 • Op woensdagavond 9 maart organiseert NAJK, samen met LTO Noord en Hogeschool Utrecht het webinar ‘Een bedrijf overnemen of overdragen buiten de familie’ vanuit Boer zoekt Boer.
 • Op 17 maart is de Kick-off van de MaïsChallenge, waar NAJK samen met Limagrain de aftrap geeft aan de challenge tussen 39 individuele deelnemers en 11 scholenteams.