Het platform Boer zoekt Boer vraagt om jouw hulp!

Een grote groep gemotiveerde jonge boeren en tuinders krijgt niet de kans om hun dromen waar te maken. Simpelweg omdat ze niet een agrarische onderneming kunnen overnemen binnen de familie. Tegelijkertijd is er een grote groep oudere ondernemers met passie voor hun vak, die niet een opvolger binnen hun familie kunnen vinden. Om potentiële bedrijfsoverdragers en -opvolgers met elkaar te verbinden is het sectorinitiatief Boer zoekt Boer gestart. En dit initiatief heeft nu jouw hulp nodig! 

Een opvolger van buiten de familie is niet heel gebruikelijk in de agrarische sector. Het is een route die niet automatisch wordt verkend als optie om het bedrijf te behouden voor de volgende generatie, maar toch weten steeds meer (potentiële) boeren hun weg naar Boer zoekt Boer te vinden.

Enquête Boer zoekt Boer
Om het platform verder te ontwikkelen zijn we benieuwd naar de ervaringen en behoeftes rondom buitenfamiliaire bedrijfsovername en het huidige platform Boer zoekt Boer. Geef daarom je mening hierover via de volgende link: https://forms.gle/SMuDSAKr33WfMCiD6

Alvast bedankt voor het invullen! De enquête staat open tot 16 september 2022.

Pilot matchmaking
Vanuit Boer zoekt Boer zal er in het najaar 2022 een pilot matchmaking worden uitgevoerd. Daarmee willen we de kans van slagen van een matchmakingstraject tussen ondernemers zonder opvolger en potentieel geschikte opvolgers maximaliseren. Kortgezegd: De matchmaker houdt intakegesprekken en maakt aan de hand van de gesprekken een match tussen een opvolger en overdrager.

Wij willen testen of matchmaking werkt. Heb je interesse om hier aan mee te werken? Neem contact op met Gerjanne van Esveld via gvanesveld@najk.nl.