Word agripooler en deel je kennis met jonge boeren over de hele wereld!

NAJK werkt al 25 jaar samen met Agriterra aan een betere toekomst voor jonge boeren in opkomende economieën. Hoe? Door de kennis van NAJK-leden in te zetten. Kennisoverdracht van boer tot boer dus. NAJK-leden worden ongeveer een week op pad gestuurd om advies te geven aan jonge boeren, boerenorganisaties en coöperaties in deze landen.

Jantine Akkerman was deze zomer één van de jonge boer(inn)en die namens NAJK met Agriterra naar het buitenland vertrok. Voor drie dagen maakte zij onderdeel uit van de Agriterra Youth Kick Off Workshop in Tanzania. “Een prachtig land met veel gastvrijheid en ontzettend veel potentie voor jonge boeren”, vertelt ze enthousiast. “Hopelijk hebben we de drie deelnemende coöperaties in de training geïnspireerd en zien we binnenkort al de eerste stappen naar meer jongerenparticipatie in de coöperaties.” Jantine is er van overtuigd!

Zie jij het ook wel zitten om jouw kennis over te brengen op jonge boeren in het buitenland? Lees dan snel hoe jezelf aanmeld! Vanzelfsprekend word je als Agripooler van tevoren uitgebreid geïnformeerd over het land dat je bezoekt, de klant en de opdracht.

Aanmeldprocedure

Wil jij net als Jantine Akkerman jouw kwaliteiten inzetten als Agripooler? Stuur dan een Engelstalig cv op naar Gerjanne van Esveld (gvanesveld@najk.nl) of Ingrid Koedijk (koedijk@agriterra.org). Agriterra zal door middel van een intake kijken welke adviesopdracht het beste past. Meer informatie over Agriterra kun je lezen op www.agriterra.org.