Jonge boeren vertellen over natuurinclusieve landbouw

De term ‘natuurinclusieve landbouw’ neemt steeds meer ruimte in binnen onze sector. Maar wat houdt het precies in en, nog belangrijker, wat kun je ermee binnen jouw bedrijf? Om inspiratie op te doen en als aanvulling op het BoerNatuurlijk!-spel nam NAJK de afgelopen maanden in verschillende sectoren video’s op bij jonge boeren die natuurinclusieve maatregelen toepassen. Deze video’s van boeren door heel Nederland zijn vanaf vandaag te bekijken via ons YouTube-kanaal!

‘Natuurinclusieve landbouw, wat kan ik daarmee in mijn bedrijfsvoering?’, deze vraag staat centraal in de video’s van de jonge boeren. Natuurinclusieve landbouw is een breed begrip en kan op verschillende manieren worden ingevuld. Om deze voorbeelden inzichtelijk te maken heeft NAJK tien korte video’s opgesteld, opgenomen in verschillende regio’s in Nederland en in diverse sectoren. De diversiteit in de video’s maakt dat er voor een ieder een aansprekend voorbeeld tussen zit. In deze compilatie maak je alvast kort kennis met de verschillende boeren. Het hele verhaal van alle boeren is te bekijken en -luisteren op ons YouTube-kanaal.

Speel het BoerNatuurlijk!-spel
In het kader van het project BoerNatuurlijk! heeft NAJK een spel over natuurinclusieve landbouw ontwikkeld om met jouw klas (vmbo, mbo of hbo) te spelen, waar deze video’s een aanvulling op zijn. Met natuurinclusieve landbouw houdt een ondernemer bij zijn of haar activiteiten rekening met de natuur op en rond het bedrijf. Met dit leuke en leerzame spel daag je jouw medestudenten uit met jouw kennis over dit onderwerp. Het spel, in combinatie met een passende presentatie over natuurinclusieve landbouw, is inclusief spelleider kosteloos aan te vragen bij NAJK.

Boek nu!

Wat? Een spel over natuurinclusieve landbouw om met jouw klas te spelen
Wanneer? Tot mei 2024 beschikbaar
Kosten? Geen (NAJK levert het materiaal en een spelleider)
Interesse? Stuur een mail naar rroeleveld@najk.nl


Het BoerNatuurlijk!-project wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van
LNV.