NAJK-voorzitter Roy Meijer over onderhandelingen Landbouwakkoord na de verkiezingen

Vandaag kwamen de verschillende partijen van het Landbouwakkoord weer samen. NAJK-voorzitter Roy Meijer vertelde gisteren in het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen hoe hij de onderhandelingen van vandaag in ging aan de onderhandelingstafel.

Volgens de voorzitter van de belangenbehartiger van de jonge boeren en tuinders heeft Nederland vorige week een enorm signaal afgegeven naar Den Haag, namelijk: we vinden boeren, tuinders en een vitaal platteland wél belangrijk! “We snappen dat we duurzaamheidsdoelen moeten halen, maar dit pad moet wel op een menselijk en normaal tempo bewandeld worden”, aldus Roy Meijer.

Het is volgens de jonge melkveehouder in het belang van ons allemaal om met de overheid en de provincies, waar nu een hele nieuwe wind waait, te kijken hoe er weer rust in de sector gebracht kan worden. “Wij als jonge boeren en tuinders willen een toekomst, wij willen verduurzamen, maar dat kan niet tegen elke prijs. Het kabinet zou daarbij moeten helpen door tijd te geven in het proces.”

Bekijk en beluister hier en hele interview!