Wendy Kicken nieuwe portefeuillehouder pluimvee-, varkens- en kalverhouderij bij NAJK

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft een nieuwe portefeuillehouder pluimvee-, varkens- en kalverhouderij. De 27-jarige Wendy Kicken is tijdens de algemene ledenvergadering op 30 maart 2023 unaniem verkozen tot nieuwe dagelijks bestuurder van NAJK. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Tim van der Mark die deze rol ruim vier jaar heeft vervuld.

Wendy is samen met haar ouders werkzaam op hun pluimveebedrijf met akkerbouwtak in het Zuid-Limburgse Bocholtz. Tot voor kort hielden ze op de Nieuwe Leenhof nog kalkoenen, maar om de werkzaamheden ook voor de toekomst nog behapbaar te houden, hebben ze in juni 2022 de overstap gemaakt naar BLk 1 ster vleeskuikens. Wendy houdt zich nu druk bezig met het 1 ster Beter Leven concept en heeft door de werkzaamheden op de melkveehouderij van haar man ook al de nodige handvatten ontwikkeld binnen de kalverhouderij. Daarnaast wil Wendy graag iets betekenen voor de sector. Ze begint dan ook vol energie aan haar bestuurlijke taken bij NAJK.

Klaar voor een nieuwe uitdaging
Wendy rondde in 2016 haar studie Technische Bedrijfskunde af in Heerlen en heeft daarna zes jaar gewerkt bij een bedrijf waar ze de export van kalvermelkpoeder regelde. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Binnen haar portefeuille vindt ze het verdienvermogen van de boer heel belangrijk en zullen het Landbouwakkoord en het Convenant dierwaardige veehouderij belangrijke thema’s zijn. “Het zal zowel voor varkens, kalveren en pluimvee uitdagend worden, maar ik heb er zin in om ermee aan de slag te gaan en mijn steentje aan de sector bij te dragen!”, zegt Wendy Kicken.

Afscheid Tim van der mark
Met de benoeming van Wendy Kicken is Tim van der Mark teruggetreden uit het dagelijks bestuur van NAJK. De Beemsterse varkenshouder nam verschillende bestuurlijke taken voor zijn rekening en vertegenwoordigde de stem van de intensieve sector in Nederland. Vol vertrouwen geeft hij zijn bestuurlijke taken door aan Wendy, die het stokje van hem overneemt. Als afgevaardigde varkenshouderij zal Tim de nieuwe portefeuillehouder pluimvee-, varkens- en kalverhouderij ondersteunen bij haar bestuurlijke taken rondom het thema ‘varkens’.

Benieuwd wat Wendy Kicken de leden van NAJK te bieden heeft? Bekijk hier de video waarin ze zichzelf voorstelt.