Oproep NAJK: hang de Nederlandse vlag op 4 en 5 mei weer rechtop!

‘Blauw, wit, rood: Nederland in nood!’, de boodschap van alle omgekeerde vlaggen in Nederland was glashelder. Het gaf een eenduidig en duidelijk signaal naar Den Haag. En hoewel wij als belangenbehartiger van de jonge  boeren en tuinders nog steeds achter dit statement staan, vragen wij jullie de Nederlandse driekleur op 4 en 5 mei weer op de juiste manier (rood-wit-blauw) op te hangen. Als dank en uit respect aan alle (nabestaanden van) gesneuvelde militairen en oorlogsslachtoffers.

Voor de nabestaanden van gesneuvelde militairen, is het soms pijnlijk om de Nederlandse vlag omgekeerd te zien hangen. Ook al is het jaren geleden, voor hen voelt het als de dag van gisteren. En daar staan wij op 4 en 5 mei extra bij stil.

Oproep NAJK
Als dank en uit respect aan alle (nabestaanden van) gesneuvelde militairen en oorlogsslachtoffers doet NAJK de oproep: hang de Nederlandse vlag, het symbool voor vrede, vrijheid en een onafhankelijk en democratisch Nederland, op 4 en 5 mei weer rechtop!