Kom naar de eerste Landelijke Jongerendag Kalverhouderij op 9 juni 2023

Vooruit denken. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Tijdens de allereerste Landelijke Jongerendag Kalverhouderij op vrijdag 9 juni 2023 worden jongeren tussen de 16 en 35 jaar die werkzaam (willen) zijn in de kalverhouderij uitgedaagd om te onderzoeken hoe je ondernemersproblemen om kunt zetten in iets nieuws. Zo delen Kees Huizinga en Marc Lammers hun visie op het thema van deze dag: optimistisch ondernemen.

De kalverhouderij is een dynamische sector, er is veel gaande. Jongeren spelen daar een actieve rol in. Tijdens de eerste editie van de Landelijke Jongerendag Kalverhouderij zal het ondernemerschap centraal staan. “Er is nog weinig wat jongeren in de kalversector samenbrengt. Veel partijen zijn enthousiast over dit initiatief en daarom wordt het hoog tijd om deze dag te realiseren”, zegt Henriëtte Rozendaal, kennismakelaar kalverhouderij.

Programma
Voorzitter van deze dag is Paulien Hogenkamp. Zij heeft een agrarisch coachingsbureau en kent uit de praktijk waar een kalverhouder momenteel mee te maken heeft.

De volgende sprekers zullen deze dag aan het woord komen:

  • Digitale inbreng van Kees Huizinga, agrarisch ondernemer in Oekraïne. Hij weet als geen ander om te gaan met uitdagingen onder extreme omstandigheden.
  • Luc Doornhegge (Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector) over het belang van kwaliteitsborging voor de vleeskalversector en jouw rol als kalverhouder.
  • Johannes van der Meulen (VMR Partners) over jouw ambities en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan. En over hoe je optimaal gebruik kunt maken van de juiste personen om je heen.
  • Marc Lammers, internationaal hockeycoach, geeft advies over hoe je om moet gaan met innovaties: hoe maak je op het juiste moment de juiste keuzes en kom je tot successen die bij jou als persoon passen?

Meld je aan!
De Landelijke Jongerendag Kalverhouderij vindt plaats in De Essenburcht in Kootwijkerbroek (GLD). Het programma duurt van 10 tot 15 uur, inclusief lunch, en deelname is gratis.

Deze dag is een unieke kans voor jongeren in de kalverhouderij om andere jongeren te ontmoeten en in deze tijd van uitdagingen tot nieuwe inzichten te komen. Aanmelding is mogelijk via www.jongerendagkalverhouderij.nl. Voor vragen kan contact opgenomen worden met info@henrietterozendaal.nl.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage vanuit Colland Arbeidsmarkt, Vereniging van Kalverhouders (VVK) en NAJK.