Aandacht voor de toekomstbestendige melkveehouderij tijdens Grasweidedagen 2023

Op dinsdag 9 en woensdag 10 mei stond Aeres Farms Dronten weer in het teken van de Grasweidedagen 2023. Het projectteam Wei & Maatschappij van NAJK en het lectoraat Grasland en Beweiding van Aeres Hogeschool Dronten zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om er weer een gelaagde editie van te kunnen maken. Na een opening door dagelijks bestuurders Ruben Klein Teeselink (dinsdag) en Harold Overmars (woensdag) gingen voor zo’n 175 Aeres-studenten en NAJK-leden de Grasweidedagen van start.

Tijdens de Grasweidedagen, die volledig in het teken stonden van ‘De waarde van gras voor een toekomstbestendige melkveehouderij’, waren er verschillende workshops te volgen van toeleveranciers en kennispartijen in de agrarische sector. Voor de aanwezige jonge (melkvee)houders een mooie gelegenheid om extra kennis op te doen en dit direct toe te kunnen passen tijdens het weideseizoen thuis.

Gevarieerd aanbod
Van een vers gras analyse in het LG Lab, een ‘petje op, petje af’ met prikkelende stellingen rondom weidegang tot een gezamenlijke brainstorm over het bouwplan van de toekomst. De deelnemers konden kiezen tussen twee workshoppakketten met elk vijf verschillende workshops. Agrifirm, Barenbrug, BoerenNatuur, DeLaval, Duurzame Zuivelketen (DZK), ForFarmers, Limagrain, PPP-Agro, Pure Graze, WUR en Aeres Hogeschool zelf, lieten aan de hand van de verschillende workshops de jonge agrariërs nadenken over weidegang.

Nagenieten
Heb je de Grasweidedagen 2023 helaas moeten missen of ben je gewoon benieuwd naar de foto’s? Geniet samen met ons nog even na via onderstaande fotogalerij!

De grasweidedagen zijn onderdeel van het Aeres-project ‘Kennis voor grasland en beweiding’ en het NAJK-project ‘Wei en Maatschappij’. Lees hier meer over het project Wei en Maatschappij.