Coen van den Bighelaar nieuwe portefeuillehouder bedrijfsovername bij NAJK

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft een nieuwe portefeuillehouder bedrijfsovername. De 27-jarige Coen van den Bighelaar is tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 29 juni 2023 unaniem verkozen tot nieuwe dagelijks bestuurder van NAJK. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Eke Folkerts die deze rol ruim drie jaar heeft vervuld.

Coen is samen met zijn ouders werkzaam op hun melkveebedrijf met 120 melkkoeien in het Gelderse Velddriel. Daarnaast werkt hij ook een aantal uren buiten de deur.

Perspectief voor jonge boer en tuinder
Na zijn studie Bedrijfskunde aan de HAS Hogeschool in Den Bosch koos Coen er bewust voor om niet direct in maatschap te treden, maar eerst buiten de deur te gaan werken. In zijn rol als assistent-accountant en adviseur heeft hij verschillende agrarische bedrijfsovernameprocessen door heel Nederland van dichtbij meegemaakt. “Mijn praktische ervaringen thuis en de werkzaamheden buiten de deur, hebben mij veel inzichten gegeven in bedrijfsovernames en alles wat daar omheen speelt. Dat helpt mij in deze functie bij NAJK. Binnen mijn portefeuille wil ik de start van de jonge ondernemer makkelijker maken en zorgen dat er perspectief blijft voor de jonge boer en tuinder!”, aldus de nieuwe portefeuillehouder bedrijfsovername.

Afscheid Eke Folkerts
Met de benoeming van Coen van den Bighelaar is Eke Folkerts teruggetreden uit het dagelijks bestuur van NAJK. Vol vertrouwen geeft ze haar bestuurlijke taken door aan Coen, die het stokje van haar overneemt.

Benieuwd wat Coen van den Bighelaar de leden van NAJK te bieden heeft? Bekijk hier de video waarin hij zichzelf voorstelt.