NAJK organiseert Jonge Boeren Verkiezingsdebat en maakt KiesKompas voor jonge boeren

Op woensdag 22 november is het zover: de Tweede Kamerverkiezingen. Dit is hét moment om je stem te laten horen en invloed uit te oefenen binnen politiek Den Haag. NAJK vindt het belangrijk dat iedereen gaat stemmen, maar weet ook dat dit best lastig kan zijn. De afgelopen weken is de belangenbehartiger van de jonge boeren en tuinders daarom druk bezig geweest met het Jonge Boeren KiesKompas en de organisatie van het Jonge Boeren Verkiezingsdebat op maandag 20 november.

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? NAJK helpt je graag op weg bij het vergemakkelijken van je keuze. We gaan natuurlijk geen stemadvies geven, maar de komende weken staan bij NAJK wel in het teken van de verkiezingen. Via verschillende kanalen hebben we de standpunten van de verschillende partijen voor jullie op een rij gezet.

KiesKompas voor Jonge Boeren en Tuinders
De verkiezingsprogramma’s waarin de politieke partijen hun visie delen, zijn vaak lang. NAJK heeft de standpunten met betrekking jonge boeren en tuinders voor jou op een rijtje gezet in het jonge Boeren KiesKompas. Dit KiesKompas geeft een overzicht van alle deelnemende partijen van de verkiezingen van 2023. In dit document zijn standpunten van alle partijen verzameld omtrent onderwerpen die
specifiek gaan over jonge boeren en tuinders en bedrijfsovername. Dit gaat om de volgende termen: Bedrijfsopvolgingsregeling, jonge boer, jonge tuinder en landbouwvrijstelling. Bekijk het KiesKompas hier!

Het Jonge Boeren Verkiezingsdebat
NAJK, Aeres Hogeschool Dronten en Nieuwe Oogst organiseren Het Jonge Boeren Verkiezingsdebat 2023! Wie het over de toekomst van de land- en tuinbouw heeft, heeft het over de nieuwe generatie boeren en tuinders. Centraal in dit verkiezingsdebat staat de positie van de jonge boer en tuinder in tal van vraagstukken die de sector raken. Al 13 politieke partijen hebben zich aangemeld!

Ben jij er ook bij op maandag 20 november vanaf 12:30 uur? Dit kan zowel online via de livestream of fysiek op Aeres Hogeschool Dronten.

Er is een beperkt aantal fysieke plaatsen beschikbaar voor NAJK-leden, dus meld je snel aan (om het debat online te volgen, is geen opgave nodig)!

Extra verkiezingsnieuwsbrief
Naast de maandelijkse nieuwsbrief, heeft NAJK ook een extra verkiezingsnieuwsbrief naar alle leden verzonden. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen? Check je spambox of lees hem hier.

Stem met liefde voor ons prachtige vak!