Winnaar vorige editie kijkt terug op de MaïsChallenge

Jonge melkveehouders kunnen zich weer inschrijven voor de MaïsChallenge 2024 van NAJK, Limagrain (LG) en FrieslandCampina. Deze 7e editie van de MaïsChallenge onderstreept het belang van een hoogwaardige eigen ruwvoerteelt. Daarom blikt Gerjanne van Ginkel terug op de MaïsChallenge 2022, waar zij de hoofdprijs won.

Met extra aandacht voor de teelt, het uitwisselen van ervaringen met collega’s en praktische kennis van een toonaangevende maïsveredelaar worden deelnemers van deze Challenge echte maïsspecialisten. Na zes zeer succesvolle edities, waarbij deelnemers hun teelt naar een hoger plan wisten te tillen, is dit ook in 2024 weer het doel van de MaïsChallenge. In de competitie wordt de gehele snijmaïsteelt gevolgd, beoordeeld en geëvalueerd.

Oud-winnaar Gerjanne van Ginkel kijkt terug op de MaïsChallenge 2022
Gerjanne van Ginkel uit Bennekom won vorig jaar de zesde editie van de MaïsChallenge. “Samen met mijn ouders heb ik een melkveehouderij waar we elk jaar mais telen. Omdat we dit al heel wat jaren doen is het een beetje een routineklus geworden.” Tijdens de Challenge moesten deelnemers een onderbouwing van elk deel van het teelt proces geven, hierdoor ging ook Gerjanne meer nadenken over haar bemestings- en zaaiplan. “Bovendien was ik nu wekelijks actief bezig met de maïs, je wilt toch even controleren hoeveel het de afgelopen dagen is gegroeid. Normaal gesproken doe ik dat niet zo vaak en gaat de meeste aandacht uit naar het gras.” Daarnaast gaf Gerjanne aan dat het erg leerzaam was dat de Limagrain medewerkers twee keer langskwamen om het gewas te beoordelen. “De praktijkkennis, aangevuld met masterclasses vanuit de organisatie van de challenge, maken dit een ontzettend leerzame periode die ik iedereen van harte kan aanbevelen.”

 

NAJK, Limagrain (LG) en zuivelonderneming FrieslandCampina gaan graag met jou de uitdaging aan in de aankomende MaïsChallenge 2024! Schrijf je tot 31 januari in via het aanmeldformulier.