Peter Meedendorp in gesprek met Rutte, von der Leyen en de Croo

Dagelijks bestuurder bij NAJK en CEJA-voorzitter Peter Meedendorp ging namens CEJA in gesprek met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursala von der Leyen, demissionair premier Mark Rutte en de premier van België, Alexander de Croo rondom de boerenprotesten.

In onderstaande video en op Radio 1 (vanaf 2:10:17) legt hij uit waar deze gesprekken over gingen. Want: “Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat we hier over een jaar niet weer staan?”

Nationale mesttafel
Een grote zorg voor veel jonge boeren in Nederland is de huidige situatie op de mestmarkt. In het overleg dat Peter Meedendorp heeft gehad met de Europese Raad, heeft hij de zorgen van jonge boeren neergelegd bij demissionair minister-president Mark Rutte. Daarnaast heeft NAJK-voorzitter Roy Meijer dezelfde zorgen ook aan de demissionair minister van LNV, Piet Adema, voorgehouden. Zowel Rutte als Adema hebben toegezegd dat er op hele korte termijn een mesttafel komt met minister Adema over de huidige mestproblematiek. Lees meer hierover in het artikel van de Telegraaf.