Dagelijks Bestuur FAJK

Vice-voorzitter

Jan Aart Wesselius

Penningmeester

Antoon Ziel

Hallo! Mijn naam is Antoon Ziel, sinds september 2020 ben ik bestuurder bij het FAJK, op dit moment vervul ik de rol als penningmeester.

Ik ben opgegroeid op de melkveehouderij van mijn ouders in Ens, zelf heb ik geen interesse om de veehouderij over te nemen, maar het is mooi om te zien dat mijn broertje die interesse wel heeft en inmiddels in de VOF zit. Ik vind het belangrijk dat familiebedrijven als dat van mijn ouders doorgezet kunnen worden, dat is een van de redenen waarom ik actief ben bij het FAJK.

Zelf heb ik gekozen voor een andere richting; marketing. Toen ik nog een klein mannetje was, begon ik al met het verkopen en verhandelen van tulpen en pizza’s. Dit ondernemende en commerciële heb ik doorgezet door een agrarisch marketingbureau op te zetten genaamd dondrs agrimarketing (We zoeken nog een stagiair;)).

Ik heb Ens inmiddels ingeruild voor Emmeloord samen met mijn vriendin Eline. In het weekend gaat hier regelmatig de kamado bbq aan voor een groot stuk vlees!

Algemeen bestuurslid

Arjan Beuling

Mijn naam is Arjan Beuling, 24 jaar oud en kom uit uit Emmeloord. Hier heb ik samen met mijn ouders een akkerbouw bedrijf.

Vanaf mijn 16e ben ik actief binnen j19nu waar ik ook al snel in contact kwam met FAJK. Toen ik 3 jaar geleden mijn studie Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden heb afgerond ben ik in het dagelijkse bestuur van FAJK gekomen. Als bestuurder heb ik een plek in de programmaraad van de Boerderij van de Toekomst, ben ik afgevaardigde in de klankbordgroep akkerbouw van NAJK en vakgroep akkerbouw Flevoland van LTO. Hier probeer ik de belangen van ons als jonge akkerbouwers te behartigen.

Als jonge boeren organisatie vind ik het erg belangrijk dat we in gesprek blijven met elkaar, burgers en overheid. Door als sector op, spreekwoordelijk, dezelfde “AB lijn” te zitten, hard te blijven werken, innovatief te zijn en doen waar we goed in zijn ben ik er van overtuigd dat er ondanks de huidige onzekerheid een mooie toekomst voor ons klaar staat.

Algemeen bestuurslid

Heilise Roos

Algemeen bestuurslid

Nienke Kloosterman

Algemeen bestuurslid

Colin Dekker

Algemeen bestuurslid

Tom van Wijk