Boer zoekt Boer

NAJK ziet veel agrarische bedrijven eindigen, omdat er geen opvolger is. Tegelijkertijd zijn er veel jongeren die heel graag boer willen worden, of graag mee willen werken op een bedrijf en een samenwerking aan willen gaan of zelfs het bedrijf willen overnemen. Via Boer zoekt Boer heeft NAJK, samen met het agrarisch bedrijfsleven Countus accountants + adviseurs, Flynth adviseurs en accountants, Lianne Veenstra Agrocoaching en Rabobank, de handen ineen geslagen om goede begeleiding te bieden bij buiten familiaire bedrijfsovername. Voor dit initiatief is een programma ontwikkeld voor geïnteresseerde boeren zonder bedrijfsopvolger en voor potentiële bedrijfsopvolgers zonder bedrijf. Binnen dit programma worden beide partijen voorzien van kennis en informatie en kan gevraagd worden om ondersteuning bij diverse stappen in de buiten familiaire bedrijfsovername.

Matchbijeenkomsten

In navolging van de informatiebijeenkomsten worden de komende tijd matchbijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten gaan in op het presenteren van jezelf, zowel mondeling als op papier en kom je daadwerkelijk in contact met overdragers en opvolgers uit dezelfde omgeving. We gaan in op de vraag: ‘wat is mijn wens voor de toekomst en via welke stappen ga ik dat bereiken?’

Deze bijeenkomst is een vervolg op de informatiebijeenkomst, maar ook zonder deze achtergrondinformatie kan je je aanmelden voor deze interactieve sessie over bedrijfsovername buiten de familie.

Evenementen

  • Geen evenementen