NAJK werkt aan positief imago

Vandaag zal in Den Haag een actie worden georganiseerd door LTO Varkenshouderij en NVV. De actie heeft het thema: ‘Als we dan toch niets verdienen, dan geven we het liever gratis weg’. De actie is tevens de kick-off van de ‘Actie 20 Cent’. Aan de bezoekers wordt tijdens de demonstratie op het Plein gevraagd de Nederlandse varkenshouderij te steunen met een symbolisch bedrag van minimaal 20 eurocent.

Op maandag 7 september zal in Brussel een ingelaste vergadering plaatsvinden met alle Europese ministers van landbouw. Ook Nederlandse boeren en tuinders zijn opgeroepen om die dag naar Brussel af te reizen en hun protest te laten zien.

Het dagelijks bestuur van NAJK heeft deze oproepen tot actie besproken met de afgevaardigden van de provinciale AJK’s (het NAJK-bestuur). Samen zijn wij tot het standpunt gekomen dat wij ons als jonge agrarische ondernemers niet actief richten op actievoeren, maar de landbouwsector op een positieve manier willen profileren. Een goed en positief imago voor onze mooie sector is van groot belang. De vereniging zal daarom betrokken zijn bij initiatieven die hierop gericht zijn.