Ook dit jaar: Week van de Akkerbouw

BO Akkerbouw (Brancheorganisatie Akkerbouw) organiseert dit jaar voor de tweede keer de Week van de Akkerbouw. Consumenten worden uitgenodigd het verhaal achter hun voedsel te ontdekken. De Week van de Akkerbouw vindt plaats van 20 tot en met 25 juni.

Steeds meer Nederlanders hebben interesse in waar hun  voedsel vandaan komt. De Week van de Akkerbouw wordt georganiseerd om consumenten nog meer bewust te maken van wat zij eten. Akkerbouwers laten aan Nederlandse burgers zien waar hun voedsel vandaan komt, wat er op de akkers gebeurt en met hoeveel zorg akkerbouwers te werk gaan.

Als partner van BO Akkerbouw is NAJK betrokken bij het initiatief. Doeko van ’t Westeinde, dagelijks bestuurder met portefeuille akkerbouw: “Het is goed dat er weer een Week van de Akkerbouw komt. De sector zet haar schouders onder dit evenement. Namens NAJK ben ik bij de organisatie betrokken en hoop ik jonge boeren enthousiast te krijgen. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om onze mooie sector bij zowel publiek als beleidsmakers onder de aandacht te brengen. Van een goede uitstraling van de sector plukken we immers allemaal de vruchten!”

Jonge akkerbouwers: open ook op 25 juni jouw deuren voor geïnteresseerde consumenten. Meld jouw bedrijf aan opwww.weekvandeakkerbouw.nl en volg de Week van de Akkerbouw op Twitter, Facebook of Instagram en gebruik #wvda in tweets of posts over de akkerbouwsector.