Jonge boeren en tuinders: Kies wijs!

Op woensdag 17 maart 2021 is het zover: de Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar in een wel heel bijzonder jasje. Niet alleen vanwege de coronamaatregelen, maar ook omdat er deze verkiezingen een recordaantal partijen meedoen: maar liefst 37! De Tweede Kamerverkiezingen zijn hét moment om je stem te laten horen en invloed uit te oefenen binnen politiek Den Haag. Als NAJK roepen we daarom iedereen op om aanstaande woensdag naar de stembus te gaan: laat je stem niet liggen!

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? NAJK helpt je graag op weg bij het vergemakkelijken van je keuze. We gaan natuurlijk geen stemadvies geven, maar de afgelopen twee weken stonden bij ons wel in het teken van de verkiezingen. Via verschillende kanalen hebben we de standpunten van de verschillende partijen voor jullie op een rij gezet.

KiesKompas voor Jonge Boeren en Tuinders
De verkiezingsprogramma’s waarin de politieke partijen hun visie delen, zijn vaak lang. NAJK heeft de standpunten met betrekking tot de land- en tuinbouw voor jou op een rijtje gezet in het jonge Boeren KiesKompas. Dit KiesKompas laat jonge boeren en tuinders zien dat de land- en tuinbouw een groot thema gaat worden bij de komende kabinetsonderhandelingen. Bekijk het hier!

In het hooi met.. de verschillende politieke partijen
NAJK heeft verschillende politieke partijen uitgenodigd om een filmpje te maken waarin zij vertellen wat zij voor de land- en tuinbouw gaan betekenen. NAJK-bestuurder Marije Klever ging met de partijen (BBB, CDA, D66, JA21, SGP, VVD en Volt) in gesprek. Deze korte filmpjes in het hooi geven je snel een beeld van de hoofdlijnen per politieke partij. Benieuwd naar de filmpjes? Je vindt ze op het YouTube-kanaal van NAJK!

Online Meet & Greet
Op vrijdagavond 12 maart organiseerde NAJK een online bijeenkomst met verschillende politieke partijen. Tijdens deze Meet & Greet kregen de aanwezigen de kans om hun brandende vragen te stellen aan de politieke partijen. Volgens de deelnemers was het een interessante en leerzame bijeenkomst die extra handvatten gaf voor aankomende woensdag. Het blijft enorm belangrijk de verbinding tussen de politici en het platteland te leggen. Kijk de Meet & Greet terug op ons YouTube-kanaal.

Extra verkiezingsnieuwsbrief
Naast de maandelijkse nieuwsbrief, heeft NAJK ook een extra verkiezingsnieuwsbrief naar alle leden verzonden. In deze nieuwsbrief leggen verschillende politieke partijen kort uit waarom jonge boeren en tuinders juist op hun partij zouden moeten stemmen. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen? Check je spambox of lees hem hier.

Stem met liefde voor het prachtige vak!