Alle neuzen dezelfde kant op met het Jonge Boeren en Tuinders Manifest

Op donderdag 22 april presenteerden de jonge boeren en tuinders het manifest met hun toekomstvisie aan de landbouwspecialisten van de Tweede Kamer. Dat gebeurde tijdens een online debat georganiseerd door NAJK en 15 jongerenraden van coöperaties in de land- en tuinbouw. In het manifest met de titel ‘Maakt u met ons beleid, dan worden onze dromen werkelijkheid’ staat de toekomst van de land- en tuinbouw centraal.  Want wij, jonge ondernemers zien oneindig veel mogelijkheden en zijn onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Je kunt de overhandiging nu terugkijken! 

Via het manifest doen de jonge boeren en tuinders een oproep aan de politiek om ruimte te geven voor ondernemerschap en ontwikkeling.  “Neem het manifest mee de komende vier jaar: neem het mee aan de formatietafel, maar neem het ook mee in de debatten van de Tweede Kamer, als jullie de regering controleren en bediscussiëren”, aldus NAJK-voorzitter Roy Meijer. De oproep van deze jonge boeren en tuinders is kraakhelder: ze willen zich klaarmaken voor de toekomst!

Lange termijnperspectief

“Wat wij als jonge boeren en tuinders nodig hebben in een nieuw kabinet is oog voor het lange termijnperspectief”, geeft woordvoerder Roy Meijer aan. De land- en tuinbouwsector ervaart momenteel veel belemmeringen in de bedrijfsvoering door extra en steeds veranderende nationale regelgeving. Hierdoor komt de concurrentiepositie ten opzichte van andere Europese boeren en tuinders onder druk te staan.

Het aanbieden van het manifest door jonge boeren en tuinders vond plaats op donderdagochtend 22 april. De livestream nog eens terugkijken? Dat kan!

Kijk de volledige versie of bekijk de samenvatting hieronder.