Wat deed NAJK voor jou in november?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, de achtergrondinformatie en gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden. Daarnaast ontwikkelen we trainingen en cursussen, regelen we winacties en behartigen we jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in november? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

 • Op zaterdag 6 november was dagelijks bestuurder met de portefeuille bedrijfsovername, Eke Folkerts, te zien bij Nieuwsuur. In de uitzending werd aandacht besteed aan het platform Boer zoekt Boer en de buitenfamiliaire overnames in de agrarische sector in het algemeen. Kijk de uitzending hier terug (vanaf 22:55 min.)
 • Dagelijks bestuurder Willem Voncken nam plaats in het discussiepanel tijdens het twaalfde Deltacongres in Maastricht over waterveiligheid en klimaatverandering. 
 • Tijdens het 125-jarig bestaan van De Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond (NCB) ging NAJK-voorzitter Roy Meijer met andere jonge boeren in gesprek over de toekomst van het ondernemen binnen de agrarische sector. 
 • Om goede dingen te bereiken voor jong agrarisch Nederland, werkt NAJK op veel vlakken samen met verschillende sectorpartijen en partijen uit de agroketen. Benieuwd waar NAJK samen met andere landbouworganisaties druk mee was? Je leest het hier.
 • In november was de kick-off van het Groenpact Jongerenplatform, waarbij jongeren kunnen meedenken over de toekomst van het voedsel- en landbouwsysteem. Bij dit platform zijn nu vijf jongerenorganisaties betrokken, waaronder NAJK. Dagelijks bestuurder Tim van der Mark met de portefeuille varkens, kalveren en pluimvee, is vanuit NAJK verantwoordelijk voor dit platform.
 • Op 22 november organiseerde NAJK met verschillende partijen uit de agrarische sector een webinar over de stand van zaken rondom het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn (APN) en hun gezamenlijk opgestelde maatwerkaanpak.
 • In november werden er weer verschillende BodemBattles en -Masters georganiseerd op AJK’s en scholen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school of AJK? Stuur gerust een mailtje naar gvanesveld@najk.nl.
 • Dagelijks bestuurder Leendert Jan Onnes met de portefeuille akkerbouw mocht onlangs een bijdrage leveren aan de werkconferentie van het ministerie van LNV over Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s). Hij ging, samen met verschillende vertegenwoordigers, in gesprek over de dilemma’s die de opgaven rondom stikstof, klimaat, water en bodemdaling met zich meebrengen en de stimulering van boeren. Speciaal voor deze dag werd dit filmpje gemaakt op zijn bedrijf. 
 • Om leiding te geven aan NAJK als organisatie ging in november de zoektocht van start naar een enthousiaste en ondernemende directeur met affiniteit voor het platteland en agrarisch werk. Solliciteren kan nog t/m 10 december.
 • Sinds 29 november is het weer mogelijk je in te schrijven voor de MaïsChallenge 2022 onder leiding van NAJK en zaaizaadbedrijf Limagrain. Lees meer

Wat doet NAJK voor jou in december?

Natuurlijk zit NAJK in december ook niet stil. Houd de NAJK-site en de socials in de gaten voor het allerlaatste nieuws! Hierbij alvast een voorproefje:

 • In december staan de sollicitatiegesprekken gepland voor de zoektocht naar een directeur van NAJK. 
 • Dagelijks bestuurder Eke Folkerts verschijnt met een achtergrondverhaal over bedrijfsopvolging in het vakblad Pluimveeweb. 
 • Eind december nemen we afscheid van dagelijks bestuurder Willem Voncken en wordt de nieuwe portefeuillehouder internationaal gekozen.