Online cursus bedrijfsovername opnieuw van start!

Een goede communicatie en samenwerking zijn o zo belangrijk bij een bedrijfsovername. Dit najaar organiseerde NAJK, in samenwerking met Hans Verweij (Flynth) en Lianne Veenstra (Agrocoaching), al een driedaagse cursus over de ‘zachte’ kant bij een bedrijfsovername. We hebben hier zoveel positieve reacties op ontvangen dat het smaakte naar meer. Zit jij ook midden in het proces van opvolging van het familiebedrijf? En wil je meer leren over communicatie en samenwerking? In januari 2022 starten we weer met deze online cursus bedrijfsovername!

Aan de hand van verschillende praktijksituaties bespreken we in een kleine groep van maximaal 10 personen het proces van bedrijfsopvolging. Er is genoeg ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het inbrengen van eigen vragen.

Niet drie, maar vier (!) avonden
Daar waar vorig seizoen de cursus over drie avonden werd verspreid, plakken we hier nu nog een extra avond aan vast. Tijdens deze vier cursusavonden zullen we jou en de andere cursisten, de handvatten geven die je nodig hebt bij deze spannende, maar belangrijke stap voor de toekomst. De opbouw van de avonden ziet er als volgt uit:

  • Avond 1: Proces van bedrijfsopvolging: Welke fases kun je onderscheiden bij bedrijfsovername, welke stappen zijn belangrijk, wat moet je vooral niet vergeten en waar moet je beginnen?
  • Avond 2: Bespreken van de overname: Wat moet je allemaal bespreken met je familie? Wie betrek je bij de besluitvorming, wanneer heb je het erover? En hoe pak je dat familiegesprek eigenlijk aan?
  • Avond 3: Samenwerken met familie: Hoe ga je om met karakterverschillen tussen de opvolger en de overdrager? Wat doe je als de overdrager moeilijk los kan laten en hoe houd je overzicht en structuur in een samenwerking?
  • Avond 4: Slotavond: Tijdens deze avond blikken we terug op de voorgaande vraagstukken en koppelen we het terug aan de ervaringen uit de praktijk.

Doel van de cursus
Deze cursus is speciaal bedoeld voor jonge boeren en boerinnen die meedraaien in het familiebedrijf, het bedrijf willen opvolgen of bedrijfsopvolging overwegen. Samen met jullie willen we zicht krijgen op het proces van bedrijfsovername, de communicatie en samenwerking. Door het uitwisselen van ervaringen en vraagstukken met elkaar te delen, kunnen we van elkaar leren.

Voor in de agenda!
Deze cursus zal vanaf dinsdag 18 januari 2022 om 20:00 uur van start gaan. De andere avonden vinden plaats op 25 januari, 8 februari en 22 maart.

Aanmelden of meer informatie
De kosten voor deze online cursus zullen voor NAJK-leden € 295,- excl. BTW bedragen (niet-leden betalen € 345,- excl. BTW). Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Voor meer informatie over deze online cursus kun je terecht bij Neline Both, algemeen secretaris NAJK via 030-2769864 of nboth@najk.nl.